Správy

Diváci zrejme neuvidia prvý domáci zápas prešovských hokejistov: Nie sú sedadlá!

A dôvodom nie sú opatrenia kvôli pandémii. Na osadení sedadiel pracujú totiž len dvaja pracovníci. Stihne sa to aspoň do začiatku extraligy?

Ilustračný obrázok k článku Diváci zrejme neuvidia prvý domáci zápas prešovských hokejistov: Nie sú sedadlá!
Zdroj: Mesto Prešov

Na zimnom štadióne v Prešove stále chýbajú sedadlá, prvý domáci prípravný duel tak bude zrejme bez divákov. Hľadisko nemôže byť skolaudované a otvorené pre verejnosť. HC 21 Prešov o tom informuje na sociálnej sieti.

Pracujú dvaja

„Aj napriek maximálnej snahe a pravidelnom apelovaní na potrebu osadenia sedadiel do konca augusta postupujú práce v hľadisku pomaly. Na osadení sedadiel pracujú totiž len dvaja pracovníci. Nesmierne nás mrzí, že fanúšikovia prídu o možnosť pozrieť si prvý domáci zápas, ktorý odohráme 2. septembra proti Ciarko STS Sanok, priamo na štadióne,“ písal ešte v pondelok HC 21 Prešov na sociálnej sieti.

Čo je však horšie, podľa vyjadrenia prešovského klubu nemajú dostatočný komfort ešte ani samotní hráči. „Rovnako totiž čakáme na dodanie boxov pre hráčov do šatne a hráči musia fungovať v provizórnych priestoroch. Všetci však veríme, že už čoskoro začnú práce na zimnom štadióne napredovať,“ znie stanovisko na záver z prešovského klu­bu.

A prečo je to vlastne tak? Zisťovali sme viac. Podľa informácií z prešovskej radnice verejné obstarávanie na dodanie a montáž nových sedačiek na zimnom štadióne bolo vyhlásené 28.12.2020, teda o jeden mesiac skôr než bolo na zasadnutí mestského zastupiteľstva prerokované a schválené uznesenie vo väzbe na príchod extraligy do Prešova. Zasadnutie MsZ sa konalo 27.1.2021.

Mesiac neskôr

„V čase vyhlásenia verejného obstarávania sme preto nemohli v súťažných podmienkach zohľadniť termín začiatku hokejovej extraligy, nakoľko myšlienka návratu najvyššej hokejovej súťaže do Prešova prišla až o mesiac neskôr. Samotné memorandum o spolupráci pri o zabezpečení hokejovej extraligy pritom bolo podpísané až 28.4.2021,“ uviedol pre Prešov Dnes 24 hovorca mesta Vladimír Tomek.

Viac správ z Prešova ponúkame tu:

V rámci procesu verejného obstarávania na dodanie a montáž nových sedačiek na zimnom štadióne sa podľa hovorcu mesta z dôvodu požiadaviek na doplnenie technickej špecifikácie zákazky trikrát predlžovala lehota na predkladanie ponúk, čo v celkovom výsledku znamenalo posunutie termínu približne o dva mesiace.

Sedadlá už očakávajú

„Pôvodný termín na predkladanie ponúk bol 27.1.2021. K pod­pisu zmluvy s víťazným uchádzačom, ktorým sa stala spoločnosť Pesmenpol s.r.o., sme pristúpili 5.5.2021 s termínom dodania do 6.10.2021. Vy­súťažená cena sedadiel vrátane ich montáže je 370 004,72 eur s DPH,“ vysvetlil Tomek.

Zhotoviteľ aktuálne teda pripravuje konzoly a podkonštrukcie na montáž sedadiel, pričom prvú dodávku sedadiel očakávame už v týchto dňoch.

„Naším cieľom je, aby boli všetky sedačky namontované ešte v prvej polovici mesiaca september, teda v predstihu pred samotným začiatkom hokejovej extraligy,“ dodal na záver pre Prešov Dnes 24 hovorca mesta.

A vo fotogalérii nájdete aj zábery z prípravy hokejistov na prvom tréningu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Objektívom: Prvé zábery z prípravy hokejistov Prešova
16
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM