Ľubomír Hudačko Správy

Dianie pred primátorskými voľbami v Prešove naberá obrátky: V meste sa podpisovala koaličná dohoda!

Narodila sa v Martine, takmer celý život prežila v metropole Šariša, odkiaľ pochádza jej otec. Je vyštudovaná chemická inžinierka, má päť detí a kandidovať bude na primátorku Prešova. Podporuje ju v tom viacero politických strán, ktoré podpisovali koaličnú dohodu.

Ilustračný obrázok k článku Dianie pred primátorskými voľbami v Prešove naberá obrátky: V meste sa podpisovala koaličná dohoda!

V Prešove podpísali koaličnú dohodu na voľby primátora mesta Prešov zástupcovia viacerých politických strán, podporia v nich Andreu Turčanovú.

„Chcem sa poďakovať partnerom, ktorí mi dali dôveru a rozhodli sa podporiť moju kandidatúru v jesenných komunálnych voľbách. Táto dôvera zaväzuje k službe všetkým občanom mesta Prešov,“ konštatovala na tlačovej konferencii v Prešove Turčanová.

Koaličnú dohodu podpísali za KDH predseda koordinačného výboru mesta Prešov Stanislav Ferenc, za SDKÚ-DS predseda miestneho zväzu Prešov Jozef Muránsky, za OĽaNO Martin Fecko, za MOST-HÍD krajský koordinátor Štefan Szidor a za stranu NOVA Anton Klimko. Morálnu podporu na tlačovej konferencii vyjadrili Turčanovej aj predseda KDH Ján Figeľ, predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo, či podpredseda strany MOST-HÍD Zsolt Simon.

„Prešov ako tretie najväčšie slovenské mesto má potenciál pre silnejší rozvoj. Andrea Turčanová má všetky predpoklady pre zodpovedné vedenie mesta k lepšej perspektíve,“ konštatoval predseda KDH Ján Figeľ. Andrea Turčanová je už druhýkrát poslankyňou mestského i krajského parlamentu a zároveň riaditeľkou Domova sociálnych služieb v Petrovanoch.

Okresný predseda KDH Stanislav Kahanec je presvedčený, že spoločná kandidátka má predpoklady a aj guráž nato, aby zmenila gazdovanie v meste k lepšiemu. „Aby náš Prešov bol mestom, v ktorom budú ľudia radi žiť,“ uzavrel. Turčanová je zatiaľ prvá, ktorá oficiálne ohlásila kandidatúru na post primátora mesta Prešov. V súčasnosti tento post zastáva Pavel Hagyari.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM