Michala Halásová Rôzne

Detská športová olympiáda: Zažiarilo osemdesiat hviezdičiek...

Päť farebných olympijských kruhov, športujúce deti či blikajúce hviezdy na pomyselnom olympijskom nebi. Aj tieto témy rezonovali vo výtvarných dielkach detí hneď po vstupe do športovej haly Prešovskej univerzity.

Ilustračný obrázok k článku Detská športová olympiáda: Zažiarilo osemdesiat hviezdičiek...
Zdroj: Dnes24.sk

Spolu 21 družstiev z materských škôl bolo pripravených podávať vrcholové športové výkony. O otvorenie 14. ročníka olympiády sa postarala Viera Bebčáková, predsedníčka Slovenského olympijského klubu prešovského regiónu.

Po slávnostnom otváracom ceremoniáli sa v hale objavil ružový zajačik. Ten efektným saltom ohúril deti a vzápätí za ním chceli svoju telesnú zdatnosť predviesť ďalší nádejní športovci: lev a ježko. Tí dvaja boli od pružnosti zajka na míle vzdialení. Postarali sa však o veselú náladu takmer 400 deťom v hľadisku.

Tie zase povzbudzovali svojich 80 kamarátov na ploche haly a 34 budúcich učiteľov telesnej výchovy si v premiére vyskúšali ako zvládať športu chtivé decká. Disciplíny, ktoré boli kombináciou behu, skokov či plazenia preverili fyzickú kondíciu malých olympionikov.

Zvíťazili všetci. Každá materská škola si odniesla cenu a tak garanti projektu Iveta Boržíková a Miklášová i ich partneri: mesto Prešov a VUC Prešov mohli na záver konštatovať: „Napriek všeobecnej mienke, že deťom chýba chuť hýbať sa práve tento deň je príkladom toho, že keď sú deti správne motivované, vedia prejaviť nielen obrovské nasadenie ale zároveň sa spolupodieľať na skvelej športovej atmosfére.“O rok na Olympiáde hviezdičiek zaznie slávnostná pesnička už po pätnástykrát.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM