Ľubomír Hudačko Rôzne

Deti v prešovskom CVČ sa môžu tešiť: Kvalitnejšie vybavenie im môže pomôcť v napredovaní

Kvalitné športové vybavenie ABC - Centra voľného času by mohlo zvýšiť propagáciu športu medzi deťmi a mládežou v prešovskom regióne. Výbornou správou preto je, že z rezervy predsedu vlády SR bola v závere roka 2013 schválená dotácia vo výške 8 990 eur pre CVČ na Októbrovej 30 v Prešove!

Ilustračný obrázok k článku Deti v prešovskom CVČ sa môžu tešiť: Kvalitnejšie vybavenie im môže pomôcť v napredovaní
Zdroj: TASR

Peniaze sú určené s účelovým určením pre ABC – Centrum voľného času, Októbrová 30, Prešov na kvalitnejšiu športovú činnosť.

Cieľom projektu bolo podporiť a prilákať deti a mládež k športu a športovým aktivitám a propagácia športu a športových podujatí organizovaných ABC – Centrom voľného času. Jeho výsledkom je úspech v podobe schválenej dotácie vo výške 8 990 eur na nákup športových potrieb a náčinia. Denne sa v centre voľného času stretáva a trénuje množstvo detí a mládeže v športových kluboch a krúžkoch so zameraním na bedminton, basketbal, volejbal, stolný tenis, karate, box či gymnastiku.

Z poskytnutej dotácie boli zakúpené športové potreby a náčinie ako sú bedmintonové rakety, košíky, žinenky, futbalové a volejbalové lopty, tenisové rakety, športové dresy, tričká, obuv, tréningové súpravy a pod. Zvýšením materiálno-technického vybavenia sa skvalitní nielen formát tréningov, ale aj úroveň športových turnajov s medzinárodnou účasťou vo futbale, nohejbale, halovom futbale a volejbale.

ABC – CVČ, ktoré v rámci výchovno-vzdelávacej a voľnočasovej činnosti zabezpečuje okrem iných aj športovú a rekreačnú činnosť, požiadalo splnomocnenca vlády SR pre mládež a šport o poskytnutie dotácie.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM