Michala Halásová Kultúra

Budúce hviezdy? Malí Prešovčania sa predviedli v hereckých rolách

Prešov má talent. Práve tento slogan by sa hodil k realizácii piateho ročníka prehliadky detských divadelných súborov prešovských materských škôl pod názvom „KĽÚČIK DO DIVADLA“, ktorý sa uskutočnil v priestoroch CVČ ABC.

Ilustračný obrázok k článku Budúce hviezdy? Malí Prešovčania sa predviedli v hereckých rolách
Zdroj: Dnes24.sk

Na doskách, ktoré znamenajú svet, sa vystriedali malí herci zo siedmich materských škôl. Deti mali v publiku aj veľmi vzácnych hostí. Podporiť ich prišiel primátor mesta Pavel Hagyari, riaditeľ sekcie strategického rozvoja Peter Javorský a vedúci kancelárie primátora Vladimír Babylonský.

Deti z materských škôl Antona Prídavka, Bernolákovej, Bratislavskej, Mukačevskej, Sládkovičovej, Zemplínskej a Bajkalskej odohrali krásne divadelné predstavenia. V ére rôznorodých digitálnych technológií dokázali, že sú dostatočne jazykovo zdatné a vedia sa správne vyjadrovať. Každé z nich si svoju „premiéru“ na javisku riadne užívalo. Všeobecnú veselosť prítomných vyvolalo aj zvolanie prekvapeného chlapčeka: „Panebože! , “ keď zbadal v priestoroch ABC CVČ primátora mesta.

Manažérka projektu Jana Galeštoková sa na záver vydareného podujatia poďakovala odbornej porote, malým hercom, ale hlavne učiteľkám, ktoré zverené deti vedú k láske k dramatickému umeniu a rozvíjajú ich talent tým najsprávnejším smerom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM