Správy

Deň otvorených dverí v Prešove: Záujemcovia budú môcť hlasovať vo voľbách do NR SR

Získať podrobné informácie o štúdiu na Prešovskej univerzite v Prešove môžu záujemcovia už onedlho. Dôjde aj k hlasovaniu vo voľbách.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí v Prešove: Záujemcovia budú môcť hlasovať vo voľbách do NR SR
Zdroj: Prešovská univerzita

Podujatie bude na programe v stredu 12. februára. Ako informovala hovorkyňa PU Anna Polačková, na návštevníkov v rámci 8. ročníka čaká predstavenie jednotlivých fakúlt, celouniverzitných pracovísk a študijných programov.

Univerzitné mestečko

„Celodenný program sa bude odohrávať v budove Vysokoškolského areálu na Ul. 17. novembra 1 v čase od 8.00 hod. do 13.00 hod.“

„V rámci univerzitného mestečka sa detailne odprezentujú jednotlivé fakulty, inštitúty a katedry, ktoré sa predstavia s tým najlepším, čo ponúkajú,“ priblížila Polačková program DOD.

Jeho súčasťou je už tradične diskusia s rektorom univerzity Na slovíčko pán rektor. Uskutoční sa od 10.30 hod. do 11.00 hod.

Zábavno-edukačné hry pedagogická fakulta, na tvorivé dielne a demonštračné fyzikálne experimenty pozýva fakulta humanitných a prírodných vied.

Hlasovanie vo voľbách

Ako ďalej uviedla, filozofická fakulta návštevníkom ponúkne napríklad hlasovanie v simulovaných voľbách do NR SR 2020 zastrešených Inštitútom politológie.

Ikonopiseckú dielňu s praktickou ukážkou písania ikon predstaví gréckokatolícka teologická fakulta, rezbárstvo sakrálnych predmetov pravoslávna bohoslovecká fakulta.

Možnosť oboznámiť sa s ponukou PU v Prešove prostredníctvom DOD využije podľa Polačkovej slov každoročne približne 2000 až 3000 stredoško­lákov.

A v obrazoch si pozrite aj to, ako nedávno na univerzite predstavili novú odrodu maku. Kliknite si fotogalériu.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Obrazom: Nová odroda maku na Prešovskej univerzite
4
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM