Rôzne

Deň otvorených dverí Prešovskej univerzity: Sledujte v OBRAZOCH, ako prebiehal

Začiatok letného semestra sa na Prešovskej univerzite v Prešove už tradične spája s Dňom otvorených dverí. Ani tohtoročný neostal návštevníkom nič dlžný.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí Prešovskej univerzity: Sledujte v OBRAZOCH, ako prebiehal
20
Galéria
Zdroj: Marcel Mravec

Tohtoročný siedmy ročník sa uskutočnil 13. februára, Deň otvorených dverí na PU pritom patrí medzi uchádzačmi o štúdium k obľúbeným podujatiam.

„Počas neho navštívi univerzitu v priemere dve až tritisíc stredoškolákov, ktorí môžu spoznávať vysokoškolské priestory, učebne, laboratória, možno i svojich budúcich spolužiakov a pedagógov, ale predovšetkým získať všetky informácie o štúdiu na jednom mieste,“ uviedla hovorkyňa PU Anna Polačková.

Aj beseda s rektorom

Nebolo tomu inak ani tento rok, kedy si Prešovská univerzita pre zvedavých návštevníkov pripravila bohatý program, spojený s predstavením fakúlt, celouniveritných pracovísk či študijných programov. Priestor na prezentáciu mali i študentské organizácie a univerzitné súbory.

Celodenný program prebiehal v Budove vysokoškolského areálu na Ul. 17. novembra 1, kultúrny program začal predstavením Vysokoškolského folklórneho súboru Torysa, po ňom nasledovalo vystúpenie miešaného speváckeho zboru Nostro canto a speváckeho zoskupenia Ukrajinské čaro. Ani tento rok nechýbala tradičná beseda s rektorom univerzity „Na slovíčko pán rektor“. Kultúrny program vyvrcholil geospelovou skupinou Anastasis.

V rámci univerzitného mestečka sa detailne odprezentovali aj jednotlivé fakulty, ktoré si pre svojich budúcich možných študentov opäť pripravili to najlepšie, čo ponúkajú. Filozofická fakulta, konkrétne Inštitút politológie realizoval kvíz o eurovoľbách s možnosťou získať hodnotné ceny. Ale taktiež modelové hodiny sociálno-psychologického výcviku, hodín tlmočenia, či testy jazykových a rečových schopností.

Najväčší silák

Študenti mohli taktiež navštíviť „playroom“ na Fakulte humanitných a prírodných vied, zúčastniť sa prezentácie 3D technológie v geografickom výskume, objavovať svet pod mikroskopom a pozrieť si demonštračné fyzikálne experimenty. Pripravené boli i názorné ukážky didaktického využitia interaktívnej tabule.

„Fakulta športu aj tento rok počas DOD hľadala najväčšieho siláka či siláčku prostredníctvom merania sily stisku ruky na ručnom dynamometri. Záujemcovia si mohli vyskúšať aj koordináciu na balančných pomôckach, prípadne získať informácie o možnostiach diagnostiky športových predpokladov a športového výkonu,“ pokračovala Polačková.

Uchádzači o štúdium na Fakulte zdravotníckych odborov mohli pracovať so simulačnými modelmi využívanými na počúvanie srdcových oziev, tlkotu srdca plodu, vyskúšať si meranie panvy alebo nosenie tehotenskej vesty. Nechýbali ani ukážky poskytovania prvej pomoci a poradenstvo v oblasti zápalu ďasien, zubného kazu, zubných erózií a pod. Gréckokatolícka teologická fakulta si pripravila zase ikonopiseckú dielňu, v ktorej prebiehala praktická ukážka písania ikony, ochutnávku liturgických matérií (víno a chlieb) a ukážka elektronických náramkov pre odsúdených. Možnosť vyskúšať si rôzne zábavno-edukačné hry a aktivity mali uchádzači aj na Pedagogickej fakulte, rôzne manažérske hry spojené s kvízom v oblasti manažmentu a turizmu zase na Fakulte manažmentu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Veľká FOTOGALÉRIA: DOD Prešovskej univerzity zachytený objektívom
20
Galéria
Zdroj: Marcel Mravec

A vo videu si môžete pozrieť netradičných darcov krvi v Spišskej Novej Vsi.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM