Ľubomír Hudačko Rôzne

Deň Narcisov rekord nepokoril. V Prešovskom kraji sa vyzbieralo najmenej

Na boj s rakovinou sa vyzbieralo celkom 889 923, 10 eur. Na náklady zbierky však šlo takmer 60-tisíc eur, 17. ročník tak rekordy nelámal.

Ilustračný obrázok k článku Deň Narcisov rekord nepokoril. V Prešovskom kraji sa vyzbieralo najmenej
Zdroj: Webnoviny.sk

Operátori čísla nedodali

Suma ešte nie je konečná, stále sa totiž čaká na čísla od mobilných operátorov. Tí ešte nemajú všetky faktúry zúčtované, zbierku mohli podporiť aj ich klienti: „Koncom roka alebo začiatkom roka 2014 detailne informujeme ministerstvo vnútra o konečnej sume a jej rozdelení do posledného centu,“ uviedla Eva Kováčová z orgnanizácie Liga proti rakovine.

Zatiaľ sa teda o najlepšom výsledku nehovorí: „Nie je to rekord tak, ako to bolo minulý rok, napriek tomu sme radi,“ uviedla Kováčová. „Naším cieľom nie je každý rok lámať rekordy, ale aby sa aspoň v jeden deň v roku ľudia zomkli,“ povedala.

Najmenej v Prešovskom kraji

Najviac peňazí prispeli ľudia z Bratislavského kraja, takmer 224-tisíc eur. Viac ako stotisíc pridali v Trnavskom kraji a v Nitrianskom kraji; takmer 102-tisíc, resp. takmer 101-tísic eur. Najmenej prispeli obyvatelia Prešovského kraja, a to sumou vyše 79-tisíc eur.

Väčšina peňazí, viac ako 303-tisíc eur, pôjde na hospicovú starostivosť, medicínske a výskumné projekty a medicínske služby. Takmer 240-tisíc eur dá Liga proti rakovine na psychosociálnu starostlivosť o onkologických pacientov a ich rodiny. Projekty a programy smerujúce k rozvoju výchovy, informovanosti a poradenstva podporia sumou približne 224-tisíc eur. Zhruba 65-tisíc eur Liga proti rakovine ponechá na zabezpečenie regionálnych potrieb a podporu pacientov v organizačných zložkách organizácie.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM