Zuzana Vajayová Rôzne

Deň detí sa bude tradične oslavovať v centre mesta

Pešia zóna v centre Prešova bude v stredu 1. júna patriť predovšetkým deťom, ktoré tu budú môcť spoločne osláviť svoj sviatok.

Pri príležitosti Dňa detí pripravila prešovská radnica bohatý kultúrny program a popoludnie plné hier a zábavy.

Hovorkyňa mesta Veronika Gazdová informovala, že podujatie odštartujú o 12,45 h a potrvá až do 21. hodiny. Na pódiu pri Ľudovej banke sa predstaví Divadelný súbor Abodka, Spevácky zbor Gaudeamus, tanečná skupina Ovocníčkovia, moderné gymnastky Tatrana Prešov, mažoretky a ďalšie talentované deti z prešovských základných a materských škôl. Okrem nich budú mládež zabávať aj herci z bábkového divadla Babadlo a tanečný klub Bounce.

V areáli Južného parku v centre mesta bude pre deti pripravených niekoľko atrakcií a rovnako si budú môcť zasúťažiť o sladké odmeny. Šarišská galéria tu pre nich pripravila maľovanie na prázdninovú tému a uskutoční sa aj výstava modelov lietadiel. Pre deti i dospelých sú pripravené ukážky z činnosti slovenských skautov a členov Záchrannej služby Východ.

Prešovský mestský úrad od roku 2008 udeľuje pri príležitosti osláv Dňa detí talentovaným žiakom základných škôl ocenenie Hviezda roka, ktoré nebude chýbať ani tento rok.

„Tešíme sa z úspechov, ktoré dosahujú v športe, umení i vedomostných súťažiach. Sú pozitívnym príkladom pre svojich rovesníkov, ale i dospelých. Máme záujem, aby tu vyrastali talentovaní a vzdelaní ľudia, ktorí budú na svoje mesto hrdí a v budúcnosti mu budú robiť dobré meno,“ konštatovala hovorkyňa.

Oslavy vyvrcholia večer v centre mesta koncertom rockových kapiel STRIGA, ESTER, FAR – AWAY, ktoré sa predstavia v programe PREŠOV ROCK NIGHT so začiatkom o 19. hodine.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM