Správy

Deň D s Tunelom Prešov sa blíži: Atraktívnu akciu pre ľudí však napokon zrušili!

Úsek D1 Prešov, západ - Prešov, juh má dĺžku 7,87 kilometra. Osobným vozidlám skráti nový obchvat jazdu o takmer 19 minút. Verejnosť ale na otvorenie nesmie.

Ilustračný obrázok k článku Deň D s Tunelom Prešov sa blíži: Atraktívnu akciu pre ľudí však napokon zrušili!
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Diaľničný úsek D1 Prešov, západ – Prešov, juh s tunelom Prešov Národná diaľničná spoločnosť (NDS) slávnostne odovzdá motoristom do užívania vo štvrtok 28. októbra o 13.00 hod. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

NDS na webstránke k otvoreniu úseku však informuje, že napokon k udalosti nebude mať prístup aj verejnosť, ako to pôvodne plánovala.

Zrušenie podujatia

„Vzhľadom na nepriaznivý vývoj pandémie Covid – 19 sme ako organizátor podujatia museli pristúpiť k zrušeniu podujatia pre verejnosť,“ píše NDS. Ísť teda malo o akciu pre korčuliarov, cyklistov či kolobežkárov, ktoré bolo plánované od 09.00 hod. do 12:00 hod. Zvyšný program ako koncert v uliciach mesta a živé vysielanie z otvárania D1 ostáva v platnosti.

Pripomeňme si, že diaľničný úsek má dĺžku 7,87 kilometra. Akceptovaná zmluvná hodnota bez dane z pridanej hodnoty (DPH) je podľa webovej stránky NDS 356 345 280,48 eur. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou (EÚ).

Prepojené obchvaty

Diaľnica D1 bude tvoriť „západný“ obchvat mesta Prešov a rýchlostná cesta R4 bude tvoriť „severný“ obchvat mesta Prešov.

Tieto komunikácie sú navzájom prepojené v druhej budovanej mimoúrovňovej križovatke Prešov, západ, pričom jednou z funkcií je previesť predovšetkým tranzitnú dopravu mimo obývaného územia mesta. Osobným vozidlám skráti nový obchvat jazdu o takmer 19 minút.

Hl. foto: archívne

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM