Samospráva

Delňa má dostať nový šat: Prebieha architektonická súťaž

Mnohí Prešovčania na letá strávené na Delni radi spomínajú a určite si želajú, aby ju mohli využívať celoročne. Mesto Prešov preto aj naďalej pokračuje v jej zveľaďovaní.

Ilustračný obrázok k článku Delňa má dostať nový šat: Prebieha architektonická súťaž
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovská radnica informovala, že s takým zámerom bola nedávno ukončená nielen rekonštrukcia inžinierskych sietí, ktorá zaistí najmä bezpečnosť areálu, ale aj aktuálne prebiehajúca súťaž architektonických návrhov. Doplnila, že Delňa by mala dostať nový šat, a najmä také vybavenie, ktoré vedia návštevníci využiť pri oddychu celoročne, či už hovoríme o športoviskách, detských a workoutových ihriskách, oddychových zónach, ale aj úplne praktických súčastiach, ako sú sociálne zariadenia.

„Takto sa vráti na Delňu život a Prešovčania budú mať ďalšie pekné miesto, kam môžu chodiť oddychovať, ale rovnako zažiť kvalitné kultúrne podujatia. Jedným z nich je aj obľúbený Dobrý festival, ktorý je s areálom Delne spätý už niekoľko rokov a Prešovčania sa naň každoročne tešia,“ uviedol magistrát.

Delňa je výnimočná nielen svojou atmosférou, ale aj tým, že patrí medzi biocentrá a je súčasťou územného systému ekologickej stability. Radnica uviedla, že to všetko by architekti zapojení do súťaže mali vo svojich návrhoch zohľadniť a podčiarknuť tak výnimočnosť tohto miesta. Súťaž potrvá do konca mesiaca máj.

A vo fotogalérii si pozrite, ako sa v centre Prešova so školou lúčili maturanti z ukrajinského gymnázia.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Pozrite si to na FOTKÁCH: Takto sa prešovskí maturanti lúčili so školou
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM