Hokej

Debakel vo východniarskom derby ako remeň: Prešovskí tučniaci vyhrali tenisovým kanárom! FOTO

Parádny výsledok. Prešovskí hokejisti si poradili vo východniarskom derby proti Michalovciam vysokou výhrou. Súperovi nadelili tenisového kanára a vyhrali jednoznačne 6:0. Ako duel prebiehal a aj to, ako to v zápase vyzeralo si môžete prezrieť v súhrne a fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Debakel vo východniarskom derby ako remeň: Prešovskí tučniaci vyhrali tenisovým kanárom! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Zápas sa začal medzi HC Prešov Penguins a HK Dukla Michalovce vo svižnom tempe. Už v 5. minúte sa pekne prekľučkoval pred bránku Samuel Chalupa, ešte chcel akciu vyšperkovať, no tá stroskotala na Okoličánym.

Šechný s prehľadom otvoril skóre

V 9. minúte si vytvorili šance hráči z formácie Halás – Sabol – Kohutiar. Na opačnej strane sa ocitol pred Martonom Gleb Luchnikov, no prešovský brankár mu nedovolil skórovať. V 15. minúte mali hostia ďalšiu vyloženú šancu, avšak Hinďoš netrafil bránu.

V druhej tretine Prešov jednoznačne prehral súpera. Už hneď po 33 sekundách hry sa dostal Chalupa do úniku, no Okoličány ho vychytal lapačkou. V 25. minúte si Richard Šechný obišiel obrancov a s prehľadom zakončil – 1:0. O minútu a 18 sekúnd sa dostal k strele z medzikružia Halás a aj so šťastím prestrelil. V 27. minúte mohol zvýšiť na 3:0 Kivader, no Okoličányho lapačka bola na mieste. Blafákom to v 30. minúte skúsil Prokop a v 34. minúte mal ďalšiu šancu, po ňom zahodili svoje tutovky aj Potoček a Kristián Horvát.

Hosťom pribúdali vylúčenia

Po nápore domácich pohrozili hostia, Bánovský ale mieril len do tyčky. V 42. minúte po peknej spolupráci Halása s Kohutiarom skóroval druhý menovaný a brankár hostí už nemal nárok. V 45. minúte dostal prihrávku do nájazdu Igor Halás a strelou pod hornú tyč rozjasal tribúny. O pár minút na to sa Prešov tešil už z piateho gólu, Šechný obišiel bránku a Samuel Chalupa zakončoval do voľného priestoru.

Strelec však odišiel krívajúc na striedačku. Okoličányho vystriedal v bránke Michaloviec Roman Dzúr. Michalovce v závere pritvrdili, no aj tak mohol zvýšiť skóre domáci Kohutiar po teči. Potom sa prezentoval škaredou sekerou Drotár, čo išiel oplácať Prešovčan Kohutiar. Hostia nevedeli uniesť prehru a vylúčenia na ich strane preto pribúdali. Tie potrestal v poslednej minúte Juraj Prokop – 6:0. Prešovčania si pripisujú na konto cenné víťazstvo.

HC Penguins Prešov – HK Dukla Michalovce 6:0

  • Góly: 5. Šechný, 26. Halás (Sabol), 42. Kohutiar (Halás), 46. Halás (Sabol, Tkáč), 48. Chalupa (Šechný), 60. Prokop (Šechný, Obšut)
  • Prešov: Marton – Kihoon, Obšut, Novický, Tkáč, Briják, Valentín, Tartaľ, Nitriansky – Fajčák, Šechný, Chalupa –Halás, Ľ. Sabol, Kohutiar – Dancsák, Prokop, Kivader – Potoček, Horvát, Ferenc

Čítajte tiež:

Tréner prešovských volejbalistiek: Našich fanúšikov nám môže veľa klubov len závidieť!

Senzácia v Prešovskej hokejbalovej lige: Nováčik zaskočil obrovského favorita a uštedril mu vysokú prehru

text: HC Prešov Penguins, foto: Vlado Salzer

Výhra, ktorá sa ráta: Tenisový kanár v hokeji proti Michalovciam!
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM