Správy

Ďalšia pomoc pre obete výbuchu v Prešove: Gréckokatolíci vyzbierali viac ako 95 000 eur

Gréckokatolíci z Prešovskej archieparchie vyzbierali v rámci zbierky na pomoc obetiam výbuchu paneláku na Mukačevskej ulici v Prešove viac ako 95 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia pomoc pre obete výbuchu v Prešove: Gréckokatolíci vyzbierali viac ako 95 000 eur
Zdroj: TASR

Ďalších 6 000 eur zozbierali gréckokatolícki veriaci z farnosti na sídlisku, kde došlo k nešťastiu bezprostredne po udalosti.

Informoval o tom hovorca Prešovskej archieparchie Gréckokatolíckeho arcibiskupstva v Prešove Michal Pavlišinovič.

Výnos previedli na účet

Ako uviedol, výnos z finančnej zbierky v sume 95 040,58 eur previedla Prešovská archieparchia na transparentný účet mesta Prešov a v utorok ho primátorke Andrey Turčanovej symbolicky odovzdal vladyka Ján Babjak SJ, prešovský arcibiskup metropolita.

„Vladyka Ján zdôraznil, že zbierka, ktorú oficiálne vyhlásil na fatimskej sobote v Ľutine na druhý deň po nešťastí, bola prvotne vyhlásená iba na území prešovského protopresbyte­rátu.“

„No vlna solidarity nakoniec strhla veriacich do takej miery, že do zbierky sa zapojilo až 118 farností z celej Prešovskej archieparchie,“ doplnil hovorca.

Sumu 6000 eur, ktorú v rámci farnosti na prešovskom Sídlisku III vyzbierali bezprostredne po nešťastí, prerozdelili priamo postihnutým rodinám.

A v obrazoch si pozrite aj to, ako začali sláviť Vianoce pravoslávni veriaci. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: Pravoslávni veriaci oslávili 6. januára Štedrý deň
10
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM