Ľubomír Hudačko Krimi

Ďalší úspešný pokus podvodníkov: O vyše 4-tisíc eur prišla tentoraz prešovská dôchodkyňa

Žena z Prostějovskej ulice naletela podvodníkom so známym pokusom vylákať od nej peniaze. Seniorka tak urobila a prišla o mastnú sumu.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší úspešný pokus podvodníkov: O vyše 4-tisíc eur prišla tentoraz prešovská dôchodkyňa
Zdroj: Unsplash.com

V pondelok 20.03.2023 bola telefonicky kontaktovaná 84-ročná žena na Prostějovskej ulici v Prešove. Volal jej neznámy muž na pevnú linku, predstavil sa ako pracovník pošty s tým, že jej bude v krátkom čase doručený list. Dnes24.sk o tom informovala Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

„Muž sa pýtal, na ktorom poschodí býva a či býva sama. Žena mu odpovedala pravdivo. Krátko na to bola telefonicky kontaktovaná tentoraz ženou, ktorá sa predstavila ako polícia. Tá jej povedala, aby sa zamkla, nakoľko ju chcú okradnúť. Neznáma žena povedala staršej pani, aby všetky cennosti, peniaze i dôležité doklady dala do tašky a aby ju vyhodila von oknom,“ ozrejmila hovorkyňa typické kroky podvodníkov.

Prišla o 4-tisíc eur

Žena ich podľa polície do tašky vložila a vyhodila ju von oknom.

„Oklamanej Prešovčanke vznikla škoda vo výške vyše 4-tisíc eur. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v prípade vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva,“ dodala Ligdayová s tým, že zákon pre páchateľa takéhoto zločinu stanovuje trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM