Rôzne

Ďalší ročník Dňa mlieka v Prešove: Aj tentoraz sa bolo na čo dívať, FOTO

Mlieko obsahuje látky, ktoré nás dokážu chrániť pred chorobami a je našou prvou potravinou v živote. Aj preto Prešov organizoval další ročník jeho Dňa.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší ročník Dňa mlieka v Prešove: Aj tentoraz sa bolo na čo dívať, FOTO
4
Galéria

Mlieko je prvou potravinou, ktorú konzumujeme. Mesto Prešov – Odbor školstva, kultúry a cestovného ruchu organizuje podujatie Deň mlieka pravidelne už niekoľko rokov pre žiakov a zamestnancov jednotlivých základných škôl, ale aj širšiu rodičovskú a odbornú verejnosť. Tento rok to bolo v priestoroch a v spolupráci so Základnou školou Májové námestie 1 v Prešove. Účastníci tak mohli nielen vidieť, ale aj ochutnať rôzne mliečne jedlá.

Súčasťou programu bolo aj vyhodnotenie súťaží s tematikou mlieka, ktoré boli v rámci osvety vyhlásené medzi žiakmi školy. Výsledkom boli naozaj skvelé priestorové práce detí, takisto veľmi pekné kresby, ale aj zhudobnené básne, ktoré vznikli v rámci literárnej súťaže tiež na tému mlieko.

Mlieko obsahuje látky, ktoré nás dokážu chrániť pred chorobami a dáva nám dobrý štart pre náš ďalší zdravý vývin, nie nadarmo odborníci označujú mlieko za dokonalú potravinu. Tento fakt si zaslúži a potrebuje neustálu osvetu medzi ľuďmi, hlavne medzi našimi deťmi a žiakmi našich škôl, čo je aj cieľom Dňa mlieka. Viac si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Deň mlieka 2017 v Prešove priniesol dalšie zaujímavé výtvory
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM