Aktualizované Ľubomír Hudačko Krimi

Požiar v širšom centre Prešova: Plamene siahali do výšky 2. až 3. poschodia, FOTO

Pri tzv. malej stanici v Prešove došlo k požiaru, na mieste zasahovali hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v širšom centre Prešova: Plamene siahali do výšky 2. až 3. poschodia, FOTO
Zdroj: čitateľ

V nedeľu po ôsmej hodine večer došlo v Prešove k požiaru pri tzv. malej stanici. Podľa svedkov z miesta udalosti sa ho pri známom podniku podarilo uhasiť.

„Približne o ôsmej večer sme zacítili dym cez otvorené okno v neďalekej bytovke, tak sme pozreli z okna a všade bola veľká hmla. Zo zvedavosti sme vyšli a videli sme, že horí. O 20:05 hod. tu už boli tri hasičské autá,“ uviedla naša čitateľka s tým, že na mieste malo ísť o požiar zadnej budovy, resp. drevenice pri krčme.

Komplikáciou silný vietor

Plamene boli podľa nej vo výške asi 2–3 poschodia.

„Nakoľko sa to dialo v blízkosti hasičskej základne, tak tu boli do pár minút. Situáciu však komplikoval silný vietor a zápach z dymu bol veľmi prenikavý,“ doplnila čitateľka.

Informácie o požiari pre Dnes24.sk potvrdila hovorkyňa HaZZ Prešov Miroslava Knišová.

Neobývaný rodinný dom

„7. januára 2024 krátko pred 20:00 hod. bol ohlásený požiar budovy na ulici Pri Toryse v Prešove,“ uviedla s tým, že na miesto udalosti bolo vyslaných deväť príslušníkov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove z Hasičskej stanice Prešov s troma kusmi hasičskej techniky.

„Po príchode hasičov na miesto bolo prieskumom zistené, že ide o požiar neobývaného rodinného domu, ktorý sa nachádzal už v pokročilom štádiu horenia. Hasičom sa požiar podarilo po hodine lokalizovať a krátko po 22:15 hod. zlikvidovať. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania, nedošlo pri ňom k žiadnym zraneniam,“ dodala pre Dnes24.sk Knišová.

Viac záberov z miesta nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Požiar v Prešove
3
Galéria
Zdroj: čitateľ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM