Kultúra

Dá sa to aj počas pandémie: Vlaňajší Akademický Prešov dokončia Epilógom, vstup je zdarma

Podujatie má protihráča, ktorým je koronavírus, no kultúra aj napriek zložitej situácii stále žije. Na vystúpenia je vstup bezplatný.

Ilustračný obrázok k článku Dá sa to aj počas pandémie: Vlaňajší Akademický Prešov dokončia Epilógom, vstup je zdarma
Zdroj: archív Akademického Prešova

Už 54. ročník Akademického Prešova (AP), ktorý bol vlani na jeseň prerušený pandémiou, bude pokračovať svojím Epilógom. Prešov Dnes 24 o tom informovala Anna Polačková, hovorkyňa Prešovskej univerzity v Prešove

Súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska sa za dodržiavania prísnych hygienických opatrení uskutoční 20. a 21. mája 2021.

Financie použijú teraz

Z dôvodu pandémie ochorenia Covid-19 sa 54. ročník Akademického Prešova konal v jeseni v redukovanej podobe, čo mala za následok skrátenie aj jeho programu.

„Museli sme odvolať účasť zahraničných študentských divadiel i niektorých slovenských divadelných súborov, rovnako sa z uvedených príčin zrušila aj realizácia tvorivých dielní. Nevyčerpané finančné prostriedky použijeme v terajšom Epilógu,“ vysvetlil dramaturg festivalu Miron Pukan.

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Zároveň dodal, že podujatie má síce silného protihráča, ktorým je koronavírus, avšak kultúra aj napriek zložitej situácii stále žije a vysokoškoláci neprestali uvažovať aj v súvislostiach s nadčasovým hodnotovým presahom.

Kto sa predstaví

„Okrem workshopov sa v rámci Epilógu AP predstavia napríklad banskobystrické Nezávislé divadelné zoskupenie Odivo s pohybovou performanciou Verzus, Internationale Teatrale/Colectivo s výrazne senzuálnou inscenáciou Prach, Študentské divadlo Prešovskej univerzity s Pinterovou absurdnou komédiou, košický Crocus Theatre, bratislavský Príchod Godota známy aj zahraničnému publiku a ďalší,“ priblížil Miron Pukan.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Podľa jeho slov budú tvorivé dielne, ktoré sa realizujú už od pondelka, na záver festivalu verejne prezentované a ďalej rozvíjané ich uvedením v jubilejnom 55. ročníku AP na jeseň tohto roka.

Bezplatný vstup

Počas konania festivalu organizátori podľa hovorkyne Polačkovej zabezpečia dodržiavanie všetkých hygienických opatrení v súlade s aktuálne platnými predpismi Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

Vystúpenia, na ktoré vstup je bezplatný, sa uskutočnia na viacerých miestach v Prešove a v Košiciach.

A vo fotogalérii nájdete aj zábery z rozkvitnutej aleje na 17. novembra pri Prešovskej univerzite.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archív AP

Objektívom: Sakurová alej na 17. novembra v Prešove už rozkvitla
13
Galéria

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM