Ľubomír Hudačko Správy

Cyklistická elita v Prešove: Na Velodróm sa chystajú prestížne medzinárodné preteky

Na trati dlhej 333,33 metrov sa súčasne odohrajú aj Majstrovstvá Slovenska v dráhovej cyklistike mužov, žien, juniorov a junioriek.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistická elita v Prešove: Na Velodróm sa chystajú prestížne medzinárodné preteky
Foto: Ľubomír Hudačko

Velodróm Prešov bude 28. a 29. augusta 2022 patriť prestížnym pretekom s medzinárodnou účasťou. Dnes24.sk o tom informovala Lenka Šitárová z Kancelárie primátorky mesta.

Preteky Grand Prix Prešov sú spojené aj s Majstrovstvami Slovenska v dráhovej cyklistike.

„Dráhová cyklistika na Slovensku bude mať na konci augusta v Prešove svoj sviatok. Na obnovenom prešovskom Velodróme sa v dňoch 28. – 29. augusta 2022 uskutoční už 5. ročník prestížnych pretekov Grand Prix Prešov,“ spresnila Šitárová.

Cyklistická elita

Ide o preteky Medzinárodnej cyklistickej federácie UCI klasifikácie C2 na Slovensku. Na trati dlhej 333,33 metrov sa súčasne odohrajú aj Majstrovstvá Slovenska v dráhovej cyklistike mužov, žien, juniorov a junioriek.

„Prešovčania tak budú môcť na velodróme vidieť okrem zahraničných pretekárov aj kompletnú slovenskú cyklistickú elitu. Počas dvoch dní pretekárov i divákov čaká nabitý program s olympijskými disciplínami Omnium, Scratch, Points race, Elimination,“ dodala na záver Šitárová.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM