Správy

Covid sa v zariadeniach pre seniorov rozšíril: V Prešove sú pozitívni aj mnohí zamestnanci

Náročné obdobie pandémie stále pokračuje a dotýka sa tiež seniorov. Mesto im zabezpečuje stovky ochranných pomôcok a potrebnú dezinfekciu.

Ilustračný obrázok k článku Covid sa v zariadeniach pre seniorov rozšíril: V Prešove sú pozitívni aj mnohí zamestnanci
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Zhoršujúca sa pandemická situácia je ťažkou skúškou aj pre zariadenia pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Prešov Dnes 24 o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Mesto Zariadeniu pre seniorov Harmónia Cemjata odovzdalo balíky s ochrannými pomôckami.

Až 50 litrov podlahovej dezinfekcie zabezpečil pre zmenu Dobrovoľný hasičský zbor.

„V Zariadení pre seniorov Harmónia na Cemjate je v súčasnosti potvrdené ochorenie Covid-19 u 26 klientov a 27 zamestnancov. V karanténe je 62 klientov. Zabezpečené sú aj oxygenerátory na podávanie kyslíka a Harmónia postupne prijíma ďalšie opatrenia, ktoré sú potrebné na zabezpečenie plynulej prevádzky,“ uviedla Šitárová.

V Zariadení pre seniorov Náruč eviduje mesto pozitívne sedem zamestnancov a sedem klientov.

„Traja z týchto klientov sú liečení v nemocnici. Klienti, ktorí sú v zariadení, sú umiestnení v karanténnych izbách. V zariadení sú dodržiavané platné protiepidemické opatrenia,“ doplnila referentka.

Ako Šitárová dodala, mesto Prešov v spolupráci s Intervenčným tímom Ministerstva zdravotníctva SR pripravuje bezplatné pretestovanie všetkých klientov i pracovníkov zariadení pre seniorov vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM