Správy

Covid-19 na Sekčove: Vyučovanie na základnej škole musí prebiehať online

Na jednej z prešovských základných škôl sa učí online, dôvodom je výskyt ochorenia na Covid-19. Pozitívny test potvrdili aj žiakovi na druhom stupni.

Ilustračný obrázok k článku Covid-19 na Sekčove: Vyučovanie na základnej škole musí prebiehať online
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Vyučovanie na ZŠ Šrobárova v Prešove prebieha od 9.10. do 12.10.2020 online – dištančnou formou cez Edupage. Dôvodom je výskyt ochorenia COVID-19, informoval o tom na webstránke mesta Prešov hovorca Vladimír Tomek.

Riaditeľské voľno

„Základná škola Šrobárova v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov, vyhlásila po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove pre všetkých žiakov riaditeľské voľno na 9. a 12. októbra 2020. Dôvodom je výskyt ochorenia COVID-19, ktoré bolo potvrdené u trénera hokejovej akadémie, ktorú navštevujú niektorí žiaci tejto školy,“ uviedol Tomek.

Počas uvedených dvoch dní bude vyučovací proces pre žiakov podľa hovorcu zabezpečený online, dištančnou formou cez Edupade.

Pozitívny test žiaka

„Výnimkou je jedna trieda druhého stupňa, v ktorej mal pozitívny test na ochorenie COVID-19 priamo jeden zo žiakov. Všetci jeho spolužiaci preto musia zostať v povinnej karanténe do 17.10.2020,“ doplnil Tomek.

Vzdelávať sa podľa hovorcu budú taktiež dištančnou formou. V domácej izolácii je tiež 12 učiteľov z tejto školy.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM