Ľubomír Hudačko Futbal

Corgoň liga: Šarišania sa šťavy s príchuťou troch bodov nedočkali ani na Štiavničkách

Dôležitý duel medzi Banskou Bystricou a Prešovom kartami v boji o záchranu zamiešal len minimálne. Tímy sa totiž rozišli deľbou bodov po remíze 0:0. Tatran môže tešiť len zaváhanie Trnavy, vďaka ktorému sa odlepil z dna tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Corgoň liga: Šarišania sa šťavy s príchuťou troch bodov nedočkali ani na Štiavničkách
Zdroj: Webnoviny.sk

Úvod polčasu patril Dukle, jeho druhá časť hosťom

Banská Bystrica sa snažila do súpera zahryznúť hneď od úvodu. Brankár Prešova však po strelách Ľuptáka ani Šovčíka zasahovať nemusel a gólom sa neskončila ani možnosť Pančíka. Hostia hrozili len platonicky, zväčša po rohových kopoch. Naopak, Turňov center či strelu musel po nebezpečnom zakončení Hlinku v 13. minúte Diviš boxovať mimo brány. V 25. minúte sa do úniku po ľavej strane dostal Matúš Marcin. Vinou teču však poslal strelu tesne vedľa. Gól nepadol ani po priamom kope Teixeiru na opačnej strane. Veľkú šancu mal aktívny Marcin po polhodine hry. Nedorozumenie Adámika s Borošom však potrestať nedokázal. Z otočky mieril vysoko nad. Tatran mal postupne viac hry a domácim výrazne podkuroval. Gól nepadol ani po šanci Dolného. V závere polčasu sa nepresadil dobrou strelou spoza vápna ani Poliaček a tak sa šlo do kabín za bezgólového stavu.

Nemohúcnosť v koncovke trápila oba tímy

Diváci boli s výkonom hráčov v červenom nespokojní aj v druhom polčase. Po zmene strán sa totiž hralo opatrne a bez vyložených gólových situácií. Nezmenil to ani priamy kop zelenobielych hneď v úvode. Ak sa už predsa len sieť vlnila po góle Turňu, rozhodca ho kvôli ofsajdu neuznal. Postupom času sa východniari sústredili viac na defenzívu, k čomu prispelo aj vylúčenie Gergela. Dukla však početnú výhodu nevyužila. V ofenzíve boli obe mužstvá bezzubé a brankári sa mohli hlásiť na úrade práce. Keď sa dvadsať minút pred koncom zápasu nepresadil po chybe Adámika ani Jakovlev, na Štiavničkách sa body delili. Remíza však tajničku o zostupujúcom rozhodne nevyrieši. Prešov má navyše naďalej problém so strieľaním gólov, žiadny nedal už tretí zápas po sebe.

Tatran prišiel postupne o troch hráčov

Vynútené striedania a červená karta. Najmä tieto elementy trénerovi Jozefovi Bubenkovi narobili vrásky. Z ihriska postupne vinou zranení museli nútené odísť Michal Krajník a aj jeho náhradník Radoslav Augustín. Po hodine hry šiel predčasne pod sprchy po vylúčení Roman Gergel. Tatran sa preto musel opäť spoliehať na tímovosť a betón v obrane. Napokon získal na ihriskách súperov štvrtý bod (druhý na pôde Banskej Bystrice) v sezóne. Z dna sa odlepil kvôli prehre Trnavy na pôde Ružomberka. O zostupujúcom však ani zďaleka nie je rozhodnuté. Najbližší zápas odohrajú Prešovčania o týždeň na pôde Myjavy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM