Ľubomír Hudačko Krimi

Colníci zasahovali neďaleko Prešova: Spozorovali vykladanie škatúľ, objavili 20 000 neoznačených cigariet!

Rušná noc pre colníkov. V obci pri Prešove zaistili 20 000 cigariet, na ktorých neboli slovenské kontrolné známky. Počas kontroly spozorovali colníci približne o 21.30 h za obcou Tuhrina osobné autá a následne to, ako sú z jedného motorového vozidla vykladané presne neidentifikovateľné škatule.

Ilustračný obrázok k článku Colníci zasahovali neďaleko Prešova: Spozorovali vykladanie škatúľ, objavili 20 000 neoznačených cigariet!
Zdroj: TASR

Počas uplynulej noci zaistili colníci v katastri obce Tuhrina v okrese Prešov 20 000 cigariet, na ktorých chýbali slovenské kontrolné známky.

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Prešov Renáta Kravcová, v spomenutej obci sa uskutočnila kontrola zameraná na dozor nad držbou a pohybom tovaru podliehajúceho spotrebným daniam. „Colníci skontrolovali predmetné vozidlá, pričom objavili dve škatule, v ktorých sa nachádzalo dovedna 20 000 cigariet s dĺžkou tabakového povrazca 80 milimetrov. Spotrebiteľské balenia cigariet neboli označené žiadnou kontrolnou známkou,“ priblížila Kravcová.

Ako ďalej uviedla, vodič jedného z vozidiel s košickou poznávacou značkou priznal, že cigarety prevzal od osoby, ktorú pozná z videnia – tá mu mala ponúknuť 50 eur za prevoz cigariet z Keceroviec do Tuhrinej. Košičan vo veku 38 rokov podľa slov hovorkyne túto ponuku prijal vzhľadom na to, že bol podľa vlastných slov vo finančnej tiesni.

„Keďže v tomto prípade vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu podľa paragrafu Trestného zákona pre porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru, na miesto bol privolaný vyšetrovateľ Kriminálneho úradu Finančnej správy SR, ktorý vykonal potrebné úkony. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od šesť mesiacov do troch rokov,“ konkretizovala Kravcová. Finančný únik na spotrebnej dani vyčíslili colníci v súvislosti so zaisteným množstvom cigariet na 1880 eur.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM