Správy

Čo treba spĺňať, ak chceme byt na Bajkalskej? VIEME, kedy by mohli prísť prví obyvatelia

Na Sídlisku III na Bajkalskej ulici čakajú na nájomcov nové nájomné byty. Prideľované budú na základe poradovníka po splnení podmienok, stanovených vo VZN.

Ilustračný obrázok k článku Čo treba spĺňať, ak chceme byt na Bajkalskej? VIEME, kedy by mohli prísť prví obyvatelia
5
Galéria

Primátorka Andrea Turčanová na sociálnej sieti informovala, že nové nájomné byty na Bajkalskej ulici budú môcť využiť obyvatelia už onedlho. Zisťovali sme podrobnosti.

Plán rokovaní

„Podmienky získania mestského nájomného bytu sú zadefinované vo Všeobecne záväznom nariadení mesta. Ak ich uchádzač splní, môže byť uzatvorená nájomná zmluva so správcom bytového fondu,“ uviedol pre presov.dnes24.sk hovorca mesta Vladimír Tomek.

Nový návrh VZN o prideľovaní nájomných bytov vo vlastníctve mesta Prešov bude predmetom rokovania na Mestskej rade (MsR) 16.3.2022 a na mestskom zastupiteľstve (MsZ) 6.4.2022.

Nájomné byty budú prideľované na základe poradovníka po splnení podmienok, stanovených v spomínanom všeobecne záväznom nariadení.

Čo je povinnosť

„Z uvedeného dôvodu odporúčame záujemcom o nájomný byt v lokalite Bajkalská sledovať webstránku mesta, kde sa dozvedia o možnosti podania žiadosti o nájomný byt,“ konkretizoval hovorca.

Záujemcovia o nájomný byt v tejto lokalite, aj keď sú zaradení do poradovníka uchádzačov v inej lokalite, budú povinní predložiť žiadosť o zaradenie do poradovníka a taktiež splniť stanovené podmienky po účinnosti tohto všeobecne záväzného nariadenia.

Primátorka a apríli

„Verím, že novopostavené nájomné byty na Bajkalskej ulici privítajú svojich prvých obyvateľov do konca apríla 2022. Okrem toho sú na tejto ulici ďalšie dve nedokončené bytovky, v ktorých je 24 bytov. Tie chceme taktiež získať do vlastníctva mesta,“ dodala k téme primátorka Andrea Turčanová.

A ako to na mieste vyzerá nájdete v obrazoch v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Lokalita nového bývania v Prešove na Sídlisku III
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM