Ľubomír Hudačko Kultúra

Čo tak vybrať sa na malý výlet? Tipy na vianočné podujatia v obciach pri Prešove

Nielen Prešov, ale aj iné lokality okresu sa môžu pochváliť zaujímavými vianočnými akciami. Prinášame vám hneď niekoľko tipov na tie, ktoré nás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Čo tak vybrať sa na malý výlet? Tipy na vianočné podujatia v obciach pri Prešove
Zdroj: TASR

Ľubotice

Už v tento piatok 15. decembra od 15.00 hodiny sa v obci Ľubotice bude konať Vianočný trh. Zažiť jeho atmosféru budete môcť aj so svojimi priateľmi na námestí pred tamojším Obecným úradom.

Tam si budete môcť zakúpiť rôzne dekoračné predmety a iné vhodné darčeky. Ponúkané budú tiež vianočné oblátky a med. Nebude chýbať ani občerstvenie a kultúrny program. Vystúpia žiaci ZŠ Ľubotice, ZUŠ Ebony Ľubotice, FS Kelemeske furmani a FS Tarnavčan.

Kendice

Vybrať sa môžete aj do Kendíc. Tam sa chystá adventný koncert. A počas neho bude k dispozícii ešte aj výstava výtvarných prác. To všetko 15. decembra od 18.00 hodiny v sále tamojšieho kultúrneho domu.

Okrem toho sa záujemcovia môžu v Kendiciach tešiť aj na Vianočnú burzu, ktorá sa uskutoční v dňoch 19. – 20. decembra na Obecnom úrade v čase od 9.00 do 16.00 hod.

Veľký Šariš

A dotretice si do diárov môžete poznačiť aj dátum 26. decembra. Práve vtedy sa vo Veľkom Šariši v Kostole sv. Jakuba bude konať od 15.30 hod. Vianočný koncert.

Hovorené slovo bude mať na starosti Anna Mária Jerigová a v programe budú účinkovať Hanka Servická a Ľudová hudba z Kanaša.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM