Ľubomír Hudačko Hokej

Čo sa to s nimi deje? Hokejisti Prešova prehrali ďalší zápas, hovoria o nešťastí

Hokejisti PHK 3b Prešov nevyhrali na domácom ľade už od polovice novembra, po vyrovnanom stretnutí s Detvou, ktorej podľahli 2:4 natiahli svoj sériu prehier už na šesť zápasov. Samotní hráči hovoria o neuveriteľnom nešťastí.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa to s nimi deje? Hokejisti Prešova prehrali ďalší zápas, hovoria o nešťastí
Zdroj: Dnes24.sk

Návštevnosť na štadióne klesá každým zápasom a kvôli čiernej sérii nás dobiehajú deviate Topoľčany, musíme si tak dávať pozor, aby sme nestratili účasť v play-off.

Neuveriteľné nešťastie

To sú aktuálne starosti hráčov aj vedenia PHK 3b Prešov. Jedným z hokejistov, ktorý dokázal naposledy prekonať brankára Detvy bol Patrik Korytko, ani strelecký úspech mu ale úsmev na tvári nevyčarili.

„Z našej strany tam bola bojovnosť, v niektorých fázach zápasu sme boli aj lepší ako súper. Ako sa ukázalo aj v posledných zápasoch, taktiež aj teraz, mali sme neuveriteľné nešťastie. Dostali sme Detvu pod tlak, ale netrafili prázdnu bránu a potom inkasujeme aj hlúpe góly. Nevieme využívať vyložené šance, to je náš problém. Brankári zachytali dobre, máme jednoducho smolu, chceme makať ďalej, to víťazstvo už jednoducho musí prísť,“ hovorí harcovník.

Frustrácia a ticho

Ako priznal, tím je z prehier frustrovaný, po skončení zápasu sú všetci ticho. „Jediné, čo nám ostáva je dať hlavy hore, makať na tréningu a zabudnúť na predošlé stretnutia. Veríme, že čím skôr vyhráme, potrebujeme sa naladiť na play-off víťazstvami,“ poznamenal.

Čo by bolo dobre zlepšiť na našej hre je podľa neho jasné. Káder má kvalitu, maká, potrebuje možno ešte viac dodržiavať pokyny trénera a zabrať v obrane. Pomohlo by, ak by sa aj šťastena priklonila niekedy na prešovskú stranu. „Musíme do konca základnej časti vyhrať aspoň štyrikrát. Verím tomu, že ak sa vzchopíme a vyhráme, už sa nakopneme a budeme vo víťaznom trende pokračovať,“ dodal na záver Korytko.

Informácie redakcii sprostredkoval Lukáš Rusňák

foto: phk Prešov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM