Správy

Čo sa to deje?! Práce na futbalovom štadióne zase ZASTAVILI, medzitým došlo k zvratu

Ako nekonečný príbeh vyznieva sága okolo prešovského futbalového štadióna. Kým všetky krajské mestá ho dávno využívajú, v našom meste je horúcou témou.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa to deje?! Práce na futbalovom štadióne zase ZASTAVILI, medzitým došlo k zvratu
Zdroj: Mesto Prešov

V utorok obletela médiami nepríjemná správa, podľa slov primátora Františka Oľhu pre RTVS mal zhotoviteľ futbalového štadióna odstúpiť od zmluvy.

Práce sa tak na štadióne zastavili.

„Zhotoviteľ odstúpil od zmluvy s dôvodmi, ktoré nie sú úplne že objektívne, ale dá sa povedať, že určité omeškanie v prácach naozaj bolo. To omeškanie nám spôsobilo samozrejme to, že ten štadión nebol projektovaný na majstrovstvá Európy, ale na nejaké štandardy UEFA,“ povedal Oľha.

Prešov bez majstrovstiev?

Ak by nedošlo k urovnaniu, bola by to podľa Oľhu veľmi ťažká situácia a zrejme by došlo k zastaveniu stavby, vráteniu peňazí a majstrovstvá Európy by v Prešove pravdepodobne neboli.

„Všetci si to uvedomujeme, preto hľadáme riešenie, ako v stavbe pokračovať a ako akceptovať všetky zmeny aj navýšenia stavby, ktoré budú súvisieť s majstrovstvami Európy,“ dodal primátor pre RTVS. Napokon však podvečer prišla aj lepšia správa.

Konateľ Futbal Tatran arény Rastislav Mochnacký pre šport.sk potvrdil, že došlo k urovnaniu vzniknutej situácie.

Zhotoviteľ to vzal naspäť

„Podpísali sme akt odvolania, zhotoviteľ to vzal naspäť. Pripravujeme harmonogram, ako budeme dodávať výkresy, kde sa menia niektoré časti. Aby stavba napredovala,“ uviedol Mochnacký s tým, že k odstúpeniu od zmluvy zo strany spoločnosti AVA-stav, s.r.o. došlo k 30. novembru.

Práce by sa tak mali znova rozbehnúť, do hry ešte môže vstúpiť nepriaznivé počasie, najmä mínusové teploty. Nový termín dobudovania futbalového stánku je teraz február 2025. Už v lete sa tam potom majú hrať ME vo futbale do 21 rokov.

Zdroj: Facebook.com/Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky - KOZ SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM