Ľubomír Hudačko Hádzaná

Čo sa stalo? Prešov už viac nebude hrať v českej extralige, došlo aj ku kontumácii

Prešovský hádzanársky klub nebude v budúcej sezóne účastníkom českej najvyššej súťaže Chance extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa stalo? Prešov už viac nebude hrať v českej extralige, došlo aj ku kontumácii
Zdroj: TASR/František Iván

Stalo sa tak po vzájomnej dohode slovenského majstra s Českým zväzom hádzanej, Dnes24.sk o tom informovali z klubu Tatrana Prešov.

Pôvodne bola zmluva o účinkovaní Tatrana v základnej časti českej najvyššej súťaže platná na dve sezóny.

Obsadia 5. miesto

Tatran odohral v základnej časti Chance extraligy v rámci tejto sezóny 25 zápasov, no na ďalší proti Zubří nenastúpil z dôvodu termínovej kolízie a zápas bol kontumovaný v prospech súpera.

So ziskom 31 bodov obsadia Prešovčania v tabuľke základnej časti 5. miesto.

„Česká liga je po športovej stránke na veľmi dobrej úrovni a splnila naše očakávania týkajúce sa jej kvality, ktorá je nepochybne na vyššej úrovni ako slovenská súťaž. Myslíme si, že aj účasť nášho klubu českú súťaž ešte viac zatraktívnila, aj s týmto obe strany do projektu išli,“ uviedol generálny manažér Tatrana Prešov Marián Magdoško.

Pred rokovaniami o vstupe do súťaže ešte nebola jasná situácia v SEHA lige a pôvodným zámerom bolo tiež účinkovať v tomto ročníku Európskeho pohára EHF, kde je menší počet zápasov.

Termínové kolízie

Situácia sa však v priebehu času vyvinula inak, čo navýšilo počet zápasov a skomplikovalo situáciu najmä v závere základných častí súťaží v Čechách i na Slovensku.

Tím aj kvôli predtým preloženým zápasom musel absolvovať v priebehu piatich týždňov až 19 zápasov a dochádzalo k termínovým kolíziám.

„Po vzájomnej dohode s českou stranou sme sa napokon rozhodli, že v ďalšom ročníku nebudeme štartovať a okrem domácich súťaží sa budeme sústrediť na účinkovanie v európskom pohári a SEHA lige,“ dodal Magdoško.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM