Správy

Čo nás čaká v programe? Cez víkend začína po 2-ročnej odmlke Bardejovský jarmok

V súvislosti s prípravami a konaním tohtoročného Bardejovského jarmoku mesto od utorka pristupuje k určitým obmedzeniam v doprave.

Ilustračný obrázok k článku Čo nás čaká v programe? Cez víkend začína po 2-ročnej odmlke Bardejovský jarmok
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Slávnostným ceremoniálom sa vo štvrtok (25. 8.) začne 669. historický a 49. novodobý Bardejovský jarmok. Ako TASR informoval hovorca mesta Bardejov Štefan Hij, podujatie patrí k jedným z najvýznamnejších a najnavštevova­nejších nielen v rámci regiónu, ale celého Slovenska.

V programe, ktorý potrvá do nedele 28. 8., je i vystúpenie viacerých kapiel a folklórnych súborov.

Desmod a Richard Müller

Uvidíme koncerty Kollárovcov, Peter Bič project či Majselfa (25.8.), S hudbou vesmírnou, aj Richarda Müllera (27.8.) či skupiny Desmod (28.8.).

„Štvordňové jarmočné dianie prichádza po vynútenej dvojročnej odmlke, ktorá bola spôsobená opatreniami v súvislosti s ochorením Covid-19, a tak záujem predávajúcich je značný. Okrem predajcov spotrebného tovaru sú do Bardejova pripravení prísť aj predajcovia ručných remeselných výrobkov, ktorí budú sústredení v tradičnej Uličke remesiel, ako aj prevádzkovatelia zábavných zariadení a poskytovatelia občerstvovacích služieb,“ uviedol Hij.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

V pondelok 22. 8. a v utorok pripravili v priestoroch mestského úradu jubilejný 30. ročník vedeckej konferencie Bardkontakt, ktorá je venovaná problematike mestských pamiatkových centier.

Obmedzenia v doprave

„Tento rok je ústrednou témou viac ako dvadsiatky odborných prednášok a prezentácií ochrana pamiatok na Slovensku v mozaike udalostí, procesov a osobností,“ povedal Hij.

V súvislosti s prípravami a konaním tohtoročného Bardejovského jarmoku mesto od utorka pristupuje k určitým obmedzeniam v doprave.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM