Tlačové správy

Chystáte sa podnikať? Optimalizujte hneď na začiatku

Pre mladých podnikateľov je vždy dôležité využívať svoje zdroje čo najefektívnejšie. A je jedno, či ide o čas alebo peniaze. Dnes je v podnikateľskom prostredí veľmi obľúbené slovíčko „optimalizácia“.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa podnikať? Optimalizujte hneď na začiatku
Zdroj: TASR

Objavuje sa tak často ako v kaviarňach slovo „hipster“. Optimalizácia však nie je žiadny rýchlokvasený trend, je to skutočne efektívne využívanie prostriedkov, ktoré máte k dispozícii. Ako optimalizovať v malom, no o to účinnejšie?

Založenie spoločnosti

Niečo také, ako rýchle založenie sro, na Slovensku zatiaľ neexistuje. Tu nie sme v Estónsku, aby ste si mohli založiť spoločnosť v pohodlí domova cez internet za pár minút. Tu musíte podstúpiť dvojtýždňový proces, počas ktorého ste podrobený vyplňovaniu formulárov, zháňaniu kolkov, státiu v nekonečných frontách a zbytočnej byrokracii. Zakladanie spoločnosti vám zoberie z vášho života dva týždne. Využite týchto 14 dní efektívnejšie, ako?

Nechajte to na iných

Založiť spoločnosť na kľúč môže za vás aj niekto iný, niekto, kto sa tomu profesionálne venuje. Vy iba podpíšete nevyhnutné dokumenty a spoločnosť za vás založí iná spoločnosť. Aké jednoduché! Vy tieto dva týždne budete môcť využiť oveľa efektívnejšie – môžete rokovať s obchodnými partnermi, kontaktovať potencionálnych zákazníkov či stráviť čas s rodinou. Chcete podnikať okamžite? Kúpte si ready made sro, ktorá je založená za účelom ďalšieho predaja. Žiadna obchodná história, iba vaše podnikanie do niekoľkých hodín.

Ušetrite aj peniaze

Čas sú síce peniaze, ale ušetriť môžete aj skutočné peniaze. Dôležité je odpoveď na túto otázku „nie“ – potrebujete pre svoje podnikanie kanceláriu? Neprenajímajte si kancelárske priestory za stovky eur len preto, že nemáte žiadnu nehnuteľnosť, ktorej adresu by ste mohli použiť ako sídlo spoločnosti v ORSR. Lacné virtuálne sídlo môžete používať ako sídlo vašej spoločnosti už za pár desiatok eur mesačne. Neprenajímajte si priestory, ktoré nepotrebujete, prenajmite si iba adresu a ušetrite.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM