Erik Bojničan Rôzne

Chystáte sa na Kapušiansky hrad? Pozor na zmenu, o ktorej je dobré vedieť vopred

Známa atrakcia neďaleko Prešova. Kapušiansky hrad je lákadlom na pekný výlet. Pozor však na zmenu, o ktorej je dobré vedieť vopred.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na Kapušiansky hrad? Pozor na zmenu, o ktorej je dobré vedieť vopred
Zdroj: TASR

Na Kapušianskom hrade v okrese Prešov sa totiž od včerajšieho dňa skrátila prevádzková doba správcovského objektu a vyhliadkovej veže. Návštevníci môžu v októbri tieto služby využívať od 10.00 h do 16.00 hodiny. Dôvodom je skracovanie denného svetla.

V prípade nepriaznivého počasia budú tieto objekty zatvorené a sprievodcovské služby nebudú dostupné. Informáciu zverejnila obec Kapušany na svojom portáli.

Zdroj: TASR

Sprievodcovská služba zabezpečuje prehliadky hradu v čase o 11.00 h a o 15.00 h. Skupiny si môžu dohodnúť sprevádzanie po hrade aj mimo vyhradených hodín so sprievodcom alebo prevádzkovateľom. Tieto služby v Kapušanoch poskytujú sprievodcovia alebo poverení zamestnanci prevádzkovateľa a tiež dobrovoľníci občianskych združení na základe dohodnutého konceptu. Vstupné na vyhliadkovú vežu obec použije na obnovu hradu a jeho prevádzku.

V mesiacoch november až marec bude vyhliadková veža aj správcovský objekt úplne mimo prevádzky. Areál hradu je však celoročne voľne prístupný.

Foto: archívne

Známa atrakcia pri Prešove: Kapušiansky hrad v obrazoch
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM