Správy

Chystá sa NOVÝ závod na východe! Investor chce zamestnať STOVKY ľudí

Slovensko sa stalo pre investora prvou voľbou ešte v decembri 2022. Naprieč krajinou zvažoval štyri lokality.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa NOVÝ závod na východe! Investor chce zamestnať STOVKY ľudí
Zdroj: TASR

V oblasti vykurovacej techniky patrí medzi veľkých európskych hráčov a teraz plánuje takýto závod na výrobu tepelných čerpadiel BDR Thermea aj vo Vo Vranove nad Topľou.

O investícii informovala Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Spustenie výroby je naplánované na koniec roku 2024.

Vysoko atraktívne Slovensko

Investor postupne plánuje vytvoriť asi 750 nových pracovných miest.

Slovensko sa stalo pre investora prvou voľbou ešte v decembri 2022. Naprieč krajinou zvažoval štyri lokality.

Aj touto investíciou sa Slovensko podľa SARIO stáva vysoko atraktívnou destináciou pre firmy vyrábajúce modernú a udržateľnú vykurovaciu techniku, tepelné čerpadlá a ďalšie s nimi súvisiace komponenty.

Dobré rozhodnutie

„Počas celého procesu nás vynikajúco podporovala agentúra SARIO, ktorá nám poskytla odpovede a presné informácie na všetky naše otázky. Vďaka tomu sme boli schopní do šiestich mesiacov urobiť dobré rozhodnutie založené na údajoch a vybrať si Slovensko ako našu preferovanú krajinu pre investíciu. Takisto i konečná voľba pre spustenie závodu vo východnej časti Slovenska bola založená na informáciách od agentúry SARIO,“ uviedol vedúci projektu BDR Thermea Caspar de Jong.

Skupina BDR Thermea Group má obrat vo výške 2,5 miliardy eur, 13 výrobných závodov v Európe, Turecku či Číne a globálne zamestnáva viac ako 7-tisíc ľudí.

Pridanou hodnotou pri finálnom rozhodovaní boli podľa SARIO tiež stretnutia s viacerými členmi Združenia pre rozvoj investícií ISA, dve referenčné stretnutia s etablovanými firmami v regióne východného Slovenska, ako aj rokovania so zástupcami Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM