Ľubomír Hudačko Rôzne

Chystá sa atraktívny program Fašiangov na Sigorde: A vstup na ľad bude zadarmo

Zimná sezóna na Sigorde láka čoraz viac navštevníkov, ktorí si môžu užiť radovánky na ľade. Onedlho sa chystajú aj Fašiangy, ktoré by bola škoda nezažiť.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa atraktívny program Fašiangov na Sigorde: A vstup na ľad bude zadarmo
8
Galéria

Akcia nadväzuje na úspešnú crowdfundingovú kampaň Zimného projektu pre Sigord, ktorú spustili v novembri 2019. Dopadla úspešne a teraz si navštevníci môžu užiť radovánky na ľade.

Podpora od ľudí

„Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí nás podporili. Dostali sme množstvo povzbudzujúcich správ nielen od ľudí z Prešova a okolia, ale aj z Košíc a aj z Bratislavy.“

„To je dobré znamenie, že ľudia o nás vedia a držia nám palce v našom napredovaní na Sigorde,“ uviedol predseda občianskeho združenia Čavargy Martin Miškuf.

Vďaka takýmto malým projektom sa im postupne darí revitalizovať túto peknú lokalitu a prostredníctvom podujatí dostať ľudí z blízkeho okolia na Sigord.

Opäť sa tak posunuli bližšie k lokálnemu rozvoju aj počas zimných mesiacov. „Zakúpili sme frézu na sneh, zamrznutú vodnú plochu sme osvetlili a spustili prevažne počas víkendov večerné korčuľovanie,“ vysvetlil ďalej Miškuf, čo nové v lokalite pribudlo.

Zakúpili aj varné kanvice a založili historicky prvú požičovňu korčúľ na Sigorde. To všetko najmä vďaka finančnej podpore ľudí.

Počasie je už prajné

Nepotešilo ich však počasie počas vianočných prázdnin a sviatkov. Vtedy bolo teplo. „Avšak, posledné tri týždne je ľad v relatívne stabilnej hrúbke a ľudia chodia pravidelne korčuľovať. Hlavne počas víkendov,“ vysvetlil.

Fašiangy na Sigorde sa rozhodli usporiadať pre všetky vekové kategórie. Pre deti budú pripravené súťaže a tanečný program, dospelých čaká zimný trojboj a pre všetkých zaspieva a zatancuje folklórny súbor Solivarčan.

Na Sigorde chcú spolupracovať aj s ďalšími združeniami či jednotlivcami, ktorí sa snažia svojimi aktivitami pozitívne vplývať na rozvoj tohto regiónu.

Zimný trojboj

Najbližšie sa chystajú Fašiangy, počas ktorých 2. februára od 10.00 nebudú chýbať trhy ručných prác zručných ľudí z okolia. Program spestria aj o tombolu. Nezabudnite si vyrobiť masku a navštívte podujatie aj so svojimi ratolesťami. Chystá sa aj zimný trojboj.

„Zimný trojboj bude zameraný hlavne pre tých, ktorí sa neboja ľadovej vody „otužilcov“ a tí budú súťažiť v troch disciplínach. Chceme spropagovať aj túto zaujímavú aktivitu, ktorá naberá na popularite a, samozrejme, trochu pobaviť a šokovať návštevníkov,“ zakončil Miškuf.

V prípade horšieho počasia sa bude potrebné vhodne obliecť a pripraviť sa na skvelú zábavu. Vstup na ľad a parkovanie v okolí je zdarma. Pozrite si aj časový harmonogram programu, ktorý bude v nedeľu pripravený:

Program Fašiangov na ľade

  • 10.00 hod. – Detský karneval
  • 11.30 hod. – Vyhlásenie a ocenenie najkrajšej podomácky vyrobenej masky
  • 12.30 hod. – Folklórny súbor Solivarčan
  • 14.00 hod. – Tombola o ceny
  • 15.00 hod. – Zimný trojboj

Zábery z doterajšieho priebehu zimnej sezóny na Sigorde si pozrite vo fotogalérii a vo videu nájdete zábery na to, že po viac ako desaťročí otvorili mestské klzisko v Strážskom.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM