Ľubomír Hudačko Správy

Chodník končí, priechod chýba: Pozrite si kuriozitu na Sekčove!

Využívate skratku na Sekčove a chodník, ktorý vedie od kostola Krista Kráľa na zastávku pod Šalgovíkom? Na druhú stranu sa však priechodom pre chodcov nedostanete. Ten totiž na konci chodníka chýba, je až na najbližšej zastávke MHD.

Ilustračný obrázok k článku Chodník končí, priechod chýba: Pozrite si kuriozitu na Sekčove!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Chodník vedie k vozovke, no na zastávku MHD Pod Šalgovíkom sa musíte preto dostať k zastávke cez blato, alebo po ceste. A to môže byť problém, hlavne pre mamičky s kočíkmi či pre deti.

„Na dané miesto bola spracovaná jednoduchá projektová dokumentácia v rámci tzv. Parku Keratzini, lebo na druhej strane bola potrebné vybudovať spevnenú plochu, avšak dodnes neboli vyčlenené financie v MsZ na jeho realizáciu. Dokumentácia sa upravovala aj na základe požiadaviek poslancov, je aktuálna, otázkou zostáva, či budú vyčlenené financie,“ povedala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny-Gazdová.

O danej situácii vie a primátor mesta: „Tento problém by sa mohol vyriešiť aj cestou VMČ a ich poslancov, keďže každá mestská časť má práve na takéto účely každoročne vyčlenené finančné prostriedky. Je mi ľúto, že zle nastavený tohtoročný rozpočet bránil realizácii aj takýchto problémov, no je potrebné apelovať aj na poslancov,“ uviedol Pavel Hagyari.

Chodník bez priechodu
3
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM