Správy

Chobotničky, srdiečka aj čiapky: Pre rizikových novorodencov sa vo veľkom háčkovalo

Dobrovoľníčky "háčkarky" pripravili pre rizikových novorodencov darčeky, ktoré poputujú do inkubátorov a postieľok. Vznikli tak rôzne šikovné výrobky.

Ilustračný obrázok k článku Chobotničky, srdiečka aj čiapky: Pre rizikových novorodencov sa vo veľkom háčkovalo
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Háčkované a pletené darčeky pre predčasne narodených a rizikových novorodencov tvorili v nedeľu popoludní v Prešove „háčkarky“ dobrovoľníčky spolupracujúce s občianskym združením Malíček.

Chobotničky, srdiečka, čiapky či ponožky vzniknuté ako príspevok do Týždňa dobrovoľníctva následne poputujú do inkubátorov a postieľok neonatologických oddelení nemocníc. O podujatí a aktivitách združenia informovala štatutárka združenia Ľubica Kaiserová.

Neľahké obdobie

Ako uviedla, takmer desaťročná činnosť Malíčka založená na dobrovoľníckych aktivitách smeruje predovšetkým k podpore predčasne narodených detí a ich rodín.

„Je to nielen o pomoci v podobe maličkostí, ktoré však majú nevyčísliteľnú a spomienkovú hodnotu pre rodičov predčasne narodených a rizikových novorodencov, ale aj o morálnej a laickej podpore rodín, ktoré si prechádzajú neľahkým životným obdobím,“ zhodnotila činnosť združenia primárka perinatologického centra oddelenia neonatológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reinmana v Prešove Iveta Reváková.

Víziou Malíčka podľa Kaiserovej je, „aby predčasne narodené deti mohli byť spolu s rodičmi od prvej chvíle a aby prítomnosť blízkych bola vnímaná ako súčasť najlepšej starostlivosti“.

A v obrazoch si pozrite aj zábery z rozveseľovania detí vďaka klaunom v prešovskej nemocnici.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: ilustračné

Obrazom: Zdravotní klauni v prešovskej nemocnici rozveseľujú deti
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM