Ľubomír Hudačko Iné športy

Chlapci, gratulujeme! Hokejbalisti získali v košickej lige majstrovský titul

Tak predsa! Nervydrásajúce hokejbalové finále rozhodol až posledný, piaty duel. V ňom sa dokonca muselo predlžovať, no na radosť Prešovčanov si titul vybojovali hráči 3b Luky Sport!

Ilustračný obrázok k článku Chlapci, gratulujeme! Hokejbalisti získali v košickej lige majstrovský titul
Zdroj: Dnes24.sk

Maximálne vyrovnaný priebeh série v podstate nasvedčoval tomu, že víťaz bude musieť prikloniť na svoju stranu i poriadnu dávku šťastia. Koňare museli doťahovať vedenie súpera hneď dvakrát, keď prehrávali v sérii 1:0 i 2:1. Univerzal Košice tak nevyužil mečbal za stavu 2:1 po treťom dueli, ktorý skončil pre Prešov poriadnym debaklom (13:3). Vo štvrtom zápase si však vynútili po výhre 6:3 rozhodujúci a v ňom porazili Univerzal Košice 4:3 po predĺžení (1:3, 1:0, 1:0 – 1:0).

Bez fanúšikov by to nešlo

"Ako prezident hokejbalového klubu sa chcem za majstrovskú sezónu 2012/2013 poďakovať všetkým hráčom, ktorí v tejto sezóne hájili farby nášho klubu. Ďalej našim milým sponzorom, dúfam, že spolupráca v novej sezóne bude pokračovať. V neposlednom rade taktiež všetkým fanúšikom, ktorí nám držali prsty či cez internet, alebo nás chodili povzbudzovať priamo na zápasy. Osobne hráčom mužstiev Tornádo Prešov a Fany Sport Prešov za povzbudzovanie v piatom zápase – bolo vás počuť a strhli ste aj ostatných. Atmosféra bola úžasná!

Naďalej bez ihriska?

Prezident ďalej uviedol, že vyhrať sa podarí aj paradoxne kvôli vyhecovaniu tímu od neprajníkov: „Aj vďaka nim sa náš tím stal silnejším a odhodlanejším získať prvý titul v košickej lige. Je to krásny darček k 20. narodeninám samotného klubu ako aj hokejbalu v meste Prešov,“ vyznal svoje pocity dojatý prezident klubu Maroš Hric.

Historický titul by tak snáď mohol prispieť i k ihrisku, na ktorom by čerství majstri mohli svoje umenie predvádzať i v domácom prostredí.

Foto: archív hbc

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM