Ľubomír Hudačko Kultúra

Chiki liki tu-a prezradili, akú špecialitku vymysleli: Príležitosť, ktorú si rozhodne nenechajte ujsť...

S blížiacou sa jeseňou prešovská skupina Chiki liki tu-a odkrýva svoje najbližšie aktivity. Chystá pre fanúšikov špecialitku, ktorá ich určite poteší. A neostane len pri jednej...

Ilustračný obrázok k článku Chiki liki tu-a prezradili, akú špecialitku vymysleli: Príležitosť, ktorú si rozhodne nenechajte ujsť...
Zdroj: Dnes24.sk

Po 20-tich úspešných sezónach a niekoľkých európskych turné sa skupina Chiki liki tu-a dostala cez magickú hranicu 1000 odohratých koncertov, čo je na slovenskej hudobnej scéne raritou. Opäť zahrajú aj v Prešove a prichystali si niečo špeciálne.

K výročiu sa hudobníci Martin Višňovský, Ľuboslav Petruška a Tomáš Višňovský rozhodli odohrať v októbri slovenské turné pre všetkých fanúšikov, ktorí ich za tie roky podporovali. V špeciálnom programe 20 rokov Tour vystúpi kapela na slovenskej časti turné v najslávnejšom štvorčlennom zložení aj s trombónistom Tomášom Paľom, ktorý sa vracia späť na pódium len pri tejto príležitosti. A takéto niečo je škoda si nechať ujsť.

Nakoľko je Tomáš Paľo alias Maco nezabudnuteľnou postavou skupiny vďaka svojmu výstrednému ponímaniu pódiovej šou, bude to bezpochyby viac než len veľké spestrenie jesenných koncertov. Exkluzívne k tomuto turné vydá kapela reedíciu starších albumov, ktoré už roky nie je možné zohnať.

Komplet pozostavajúci z 3CD pod názvom Margecany bude doplnený o DVD dvoch nikdy nevydaných koncertov, a to z pražského klubu Roxy a festivalu Hodokvas. Fanúšikovia sa k nim dostanú čoskoro aj priamo na koncertoch. Chiki liki tu-a sa postupne zastavia aj v Prešove a to 3. októrba. Na tomto domácom koncerte, ktorý skupina odohrá v Kultúrnom Dome na Solivare, im príde zagratulovať formácia Bez Ladu A Skladu.

Čítajte tiež:

Prešovčania z IMT Smile uviedli na svet nový počin: Nepripomína vám TOTO ranné časy kapely?

redakcii informácie sprostredkoval PR manažér Edo Kopček, foto: Dávid Doroš

Chiki liki tu-a a ich piesne: Na tieto sa nezabúda
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM