Ľubomír Hudačko Kultúra

Chceli rozprávku, pri ktorej deti nezaspia: Ktorý príbeh videlo v Prešove už okolo 5000 ľudí?

Muzikálovú rozprávku v podaní tvorivej skupiny Šariš W.P.E. už od marca v Prešove videlo okolo 5000 divákov. Cieľ priniesť takú, pri ktorej deti nezaspia sa tak úspešne podaril. Potvrdila to samotná režisérka, ktorá je s kolegami za priazeň divákov vďačná. O aký príbeh ide?

Ilustračný obrázok k článku Chceli rozprávku, pri ktorej deti nezaspia: Ktorý príbeh videlo v Prešove už okolo 5000 ľudí?
Zdroj: TASR

Vďaka Príbehu z Tammiru majú diváci možnosť vychutnať si príbeh plný hudby, tanca, tajomstva, vtipných gagov, napätia i romantiky.

Umelci z okolia Prešova

„Muzikál inšpirovaný fantasy románom prešovského autora Vladimíra Štefaniča sa páči najmä rodinám s deťmi, ktoré na predstavenie chodievajú aj opakovane,“ uviedla režisérka Katarína Pirohová.

Scenár muzikálu je inšpirovaný fantasy románom Kráľovná z Tammiru Prešovčana Vladimíra Štefaniča, ktorý za toto svoje dielko získal Cenu Ivana Kraska za debut roka 2009. Tvorivá skupina Šariš W.P.E. združuje amatérskych i profesionálnych umelcov z okolia Prešova. Predchádzajúce projekty tejto skupiny pôsobiacej pri Kultúrno-informačnom centre Veľký Šariš, muzikály Farár z (M)ARSU a Volajte ma Meggi, videlo v rámci Slovenska viac ako 17 000 divákov.

Aby deti nezaspali

„Chceli sme priniesť rozprávku, pri ktorej by deti nezaspali a dospelí sa aspoň na chvíľku prebudili a myslím, že sa nám to spoločne aj podarilo. Máme veľkú radosť, keď naša dobrovoľnícka snaha a nadšenie, ale myslím, že aj skvelé herecké, spevácke či tanečné výkony, dokážu v divákoch vyvolať radosť a možno aj zmenu pohľadu na isté veci v živote. Sme veľmi vďační za priazeň divákov a tešíme sa na každého, kto zavíta do Tammiru,“ zdôraznila Pirohová.

V predstavení účinkuje 16 ochotníckych hercov a študentov herectva z Veľkého Šariša a Prešova a šesť tanečníčok z Tanečného divadla Bodies, ktoré umelecky vedie choreografka Henrieta Háberová. Autorom hudby je Jozef Ždiľa, textármi piesní Katarína Pirohová a Vladimír Štefanič. Scenár a réžiu zastrešuje Katarína Pirohová spoločne s Miriamou Gajdošovou, študentkou herectva a stážistkou v prešovskom DAD-e. O scénu sa postarali študenti výtvarného umenia Kamila Straková a Jozef Gľaba.

Čítajte tiež:

Prešovskí študenti sa postarali o tablá od výmyslu sveta: Aha, čo všetko sa dá vidieť vo výkladoch

Dobrá správa pre rodičov: Tri prešovské škôlky budú mať rozšírené kapacity, vieme o ktoré ide!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM