Ľubomír Hudačko Správy

Cestujúci zo Sekčova si vydýchnu: Kvôli rekonštrukcii už nemusia prestupovať navyše

Ruší sa premávka dočasnej kyvadlovej autobusovej linky 4A a prestup cestujúcich na zastávke Martina Benku už nebude potrebný.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci zo Sekčova si vydýchnu: Kvôli rekonštrukcii už nemusia prestupovať navyše
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Linka 4 bude od 4.11.2022 opäť začínať a končiť jazdu na konečnej zastávke Pod Šalgovíkom a už nebude premávať na Sibírsku. Od rovnakého dátumu sa zároveň ruší dočasná kyvadlová linka 4A.

Dopravný podnik mesta Prešov od piatka 4. novembra 2022 obnoví premávku trolejbusovej linky 4 v pôvodnej trase na konečnú zastávku Pod Šalgovíkom, čo zároveň znamená, že táto linka už nebude premávať na Sibírsku.

Už bez prestupu

Dôvodom týchto zmien je ukončenie hlavnej časti prác na rekonštrukcii cesty na Sekčovskej ulici, v časti nad podchodom.

V tejto súvislosti sa ruší premávka dočasnej kyvadlovej autobusovej linky 4A a prestup cestujúcich na zastávke Martina Benku už nebude potrebný.

Od 4.11.2022 zároveň dôjde k úprave cestovných poriadkov liniek MHD 4, 7, 8 a 10 (ide najmä o posledné večerné spoje), pričom platiť bude verzia cestovných poriadkov z 5.9.2022.

Zostáva presunutá

Výmena cestovných poriadkov na zastávkach MHD sa uskutoční 3. novembra 2022.

Zastávka MHD Vansovej v smere Pod Šalgovíkom zatiaľ zostáva presunutá v dočasnej polohe, približne o 50 metrov. Po finálnom ukončení stavebných prác v jazdnom páse sa zastávka vráti na pôvodné miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM