Ľubomír Hudačko Správy

Cestujete na Veľkú noc vlakom do Prešova či potom späť? Toto by vás mohlo zaujímať

Počas veľkonočných sviatkov posilnia železničnú dopravu. Vlaky budú posilnené presne o 120 vozňov a 11 spojov - jeden IC vlak, sedem rýchlikov a tri expresy.

Ilustračný obrázok k článku Cestujete na Veľkú noc vlakom do Prešova či potom späť? Toto by vás mohlo zaujímať
Zdroj: Webnoviny.sk

„Všetky posilové vlaky sú zapracované v platnom cestovnom poriadku 2013/2014,“ informuje hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová. Tá zároveň cestujúcim odporúča, aby si kúpili miestenku včas, ešte pred sviatkami, aby mali miesto na sedenie.

Pre predpokladaný vyšší počet cestujúcich tiež zvýšia kapacitu vlakov. Pridajú spolu 120 vozňov k rýchlikom a IC vlakom. S týmto opatrením v železničnej doprave začnú v stredu 16. apríla pridaním vozňov k vlakom.

Vyberáme pre Prešovčanov

Vo štvrtok 17. apríla bude doprava posilnená aj o rýchlik R 1505 Šarišan z Bratislavy s odchodom o 14:41 cez Žilinu a Prešov do Humenného.

V pondelok 21. apríla pôjdu aj tieto posilové vlaky: R 1504 Šarišan z Humenného s odchodom o 14:15 cez Prešov a Žilinu do Bratislavy.

Železničná spoločnosť Slovensko pripomína, že cestovný lístok je možné kúpiť 60 dní vopred. Cez internet ponúka zľavu na nákup päť percent, okrem IC vlakov. Lístok je možné kúpiť aj cez mobil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM