Správy

Cestou na Delňu natrafíte na pozoruhodné maľby: Rozvášnil sa tam neznámy umelec, FOTO

Obrazce nezáživnou cestou na legendárny priestor v Prešove? A prečo nie? Síce sa miestami prekresľujú a vyzná sa v nich asi len autor, no stoja za povšimnutie.

Ilustračný obrázok k článku Cestou na Delňu natrafíte na pozoruhodné maľby: Rozvášnil sa tam neznámy umelec, FOTO
11
Galéria

Graffiti, maľby a iné pravdepodobne nevyžiadané dekorácie si vyslúžil „mural“ cestou na prírodné kúpalisko Delňa. Prešovčania tak od októbra 2021 môžu obdivovať rôzne obrazce, práve tento dátum totiž pri nich svieti.

Ak ste si danú situáciu ešte nevšimli, nachádza sa na Jesennej ulici plnej nezáživneho okolia. Možno preto sa neznámy umelec odhodlal na netradičné spestrenie.

Ladí aj stĺp

„Je to pre mňa novinka, nechodím tadeto, takže ma to prekvapilo. Dokonca pomaľovali aj stĺp, takže niekto si naozaj dal záležať. Ale čo tým malo byť povedané, netuším,“ prezradila na margo našej otázky okoloidúca Slávka.

Faktom je, že v Prešove máme niekoľko umeleckých diel na múroch, či už ide o Okružnú ulicu, alebo nedávne aktivity PKO na rôznych miestach. Tu však ide o pestré farby a pravdepodobne o iniciatívu na vlastnú päsť. Pod dominantnou vrstvou farieb sa nachádza autoportrét Salvadora Daliho a pri veľrby odkaz k záchrane planéty.

Viac nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Maľby na Jesennej ulici v Prešove prekvapili
11
Galéria

Zostaňte u nás, máme ďalšie nové správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM