Michala Halásová Rôzne

Centrum Dorka navštívili členovia Kiwanis klubu. Priniesli oblečenie, hračky aj kuchynské vybavenie

V krízovom centre Dorka sa včera odovzdávali darčeky, ktoré by mali potešiť rodiny v núdzi no najmä deti. Darčeky zozbierali a aj osobne priniesli členovia Kiwanis klubu v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Dorka navštívili členovia Kiwanis klubu. Priniesli oblečenie, hračky aj kuchynské vybavenie
Zdroj: Dnes24.sk

Oblečenie, hračky, školské potreby, kuchynské vybavenie aj úžitkové predmety, vrátane bicykla a kolobežiek, korčulí pre deti a množstva pekných kníh pre veľkých a malých – to všetko budú užívať rodiny, ktorých sociálna situácia priviedla až do krízového zariadenia Dorka. „Darčeky zozbierali členovia klubu Kiwanis a odviezli do novootvoreného centra Dorka pre rodiny v núdzi,“ uviedla tajomníčka Kiwanis klubu Darina Tokarčíková.

Organizácia Kiwanis je medzinárodnou organizáciou, ktorá sa zaoberá podporou detí v núdzi. Jej hlavným symbolom je Kiwanis bábika, ktorú odovzdávajú členovia klubov po celom svete v nemocniciach a slúži tam ako terapeutická pomôcka pri komunikácii medzi detským pacientom a personálom nemocnice. „Medzi aktivity, ktorým sa špeciálne venujeme v kluboch na Slovensku je aj podpora rodín v núdzi – organizovaním akcií pre tieto rodiny a poskytovaním podpory vo forme vecí dennej potreby či školských pomôcok a hračiek,“ doplnil Rudolf Rusnák, prezident klubu Kiwanis v Prešove.

Deťom a rodinám v núdzi sa dá pomôcť rôzne. Môže to byť jednorazový finančný dar, 2% z dane, sponzorský dar ale aj vecné dary. "Kuchynský riad, zachovalé obliečky, plachty, deky, oblečenie pre dospelých, funkčné elektrospotrebiče alebo konkrétna dobrovoľnícka pomoc, napríklad dobrovoľníci, ktorí chcú pre naše zariadenie niečo vyrobiť alebo zapojiť našich klientov do nejakých aktivít, dobrovoľníci na učenie sa s deťmi, na voľnočasové a športové aktivity, na občasný babysiting a iné“, vysvetlil vedúci centra Marián Bača.

Centrum Dorka pre rodiny v núdzi otvorili na sídlisku Šváby koncom marca. Útočisko by v ňom malo nájsť približne 40 rodín alebo matky s deťmi.

Centrum Dorka
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM