Ľubomír Hudačko Správy

Čas beží a výstavba futbalového štadióna v Prešove ešte stále nezačala: V akom je štádiu?

Futbalisti Tatrana Prešov bojujú o postup do najvyššej súťaže, doma by však aj tak nehrali. Ich nový štadión je stále v nedohľadne.

Ilustračný obrázok k článku Čas beží a výstavba futbalového štadióna v Prešove ešte stále nezačala: V akom je štádiu?
Zdroj: Dušan Guman

Fanúšikovia márne čakajú na začatie výstavby futbalového štadióna v Prešove. Pôvodné termíny na jeho vybudovanie i skolaudovanie už dávno uplynuli, teraz si nikto ten definitívny dátum ani netrúfne povedať.

„Bežia ešte konania, čakáme, kým sa uzavrú. Na Protimonopolnom úrade prebiehajú štyri konania ohľadom žiadosti o stanovisko – pre mesto Prešov, samosprávny kraj, Fond na podporu športu a nanovo aj pre Slovenský futbalový zväz. Zároveň je podaná žiadosť na Fond na podporu športu,“ uviedol pre sportnet.sk aktuálny stav konateľ FTA Rastislav Mochnacký.

ME do 21 rokov

Mochnacký dúfa, že potrebné náležitosti prebehnú v čo najkratšej lehote.

Či sa však konečne začne stavať aspoň v júni, nepovedal. Aj v Prešove sa pritom o dva roky majú konať Majstrovstvá Európy do 21 rokov.

Práve do 18 mesiacov od prevzatia stavby a do tohto termínu má byť štadión hotový. Času tak už veľa neostáva.

Má to byť reálne

„Robíme všetko pre to, aby sme to stihli. Ak všetko do seba zapadne a nenastanú žiadne nepredvídané okolnosti, myslím si, že stále je to reálne,“ dodal pre sportnet.sk Mochnacký.

Spomínaný stánok v metropole Šariša má mať kapacitu 6 500 miest, bude zaradený do III. kategórie UEFA. Financovaný má byť zo štyroch zdrojov. Jeho celková vysúťažená cena predstavuje 21,21 milióna eur bez DPH.

AKTUALIZÁCIA:

Hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová pre tvnoviny.sk uviedla, že sa bez rozhodnutia Protimonopolného úradu nepohnú.

„V súčasnosti prebiehajú práce na príprave výstavby štadióna a takisto sa pripravuje podpis zmluvy so zhotoviteľom. V samotnej zmluve a v uzneseniach mestského a krajského zastupiteľstva je však podmieňovacia doložka, ktorá hovorí o nevyhnutnosti kladného stanoviska PMÚ,“ spresnila Rácová.

Čaká sa však aj na rozhodnutie Útvaru hodnoty za peniaze, podľa predsedu predstavenstva klubu Ľuboša Micheľa by sa malo začať stavať najneskôr začiatkom júla, inak už bude situácia hraničná a pod tlakom.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM