Správy

Čaputová navštívila hranicu s Ukrajinou: Som HRDÁ na solidaritu Slovákov, FOTO

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová navštívila obec Ubľa a hraničný priechod, aby sa oboznámila so situáciou na slovensko-ukrajinských hraniciach.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová navštívila hranicu s Ukrajinou: Som HRDÁ na solidaritu Slovákov, FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Prezidentka sa v nedeľu (27. 2.) stretla s utečencami, dobrovoľníkmi, starostami a ďalšími, ktorí pomáhajú zvládať príliv ľudí utekajúcich pred vojnou.

Hrdá prezidentka

Zároveň v Ubli odovzdala materiálnu pomoc Slovenskému Červenému krížu (SČK), ktorá je darom Slovenskej aliancie moderného obchodu. Podľa prezidentky je potrebné čo najviac skracovať čakacie doby pre utečencov na hraniciach. Pripomenula, že ide hlavne o ženy a deti.

„Musím povedať, že som hrdou prezidentkou SR. Tá hrdosť spočíva v tom, že som vďačná za všetku tú solidaritu, ktorú preukazujú Slováci a Slovenky v týchto ťažkých časoch. Práve tu na východnej hranici som videla skvelú spoluprácu medzi samosprávou, štátnou správu, charitou, dobrovoľníkmi, tretím sektorom. Za to im patrí veľké ďakujem," povedala Čaputová. Prezidentka navštívila aj telocvičňu v miestnej základnej škole, kde sa stretla s ukrajinskými občanmi, ktorí tam našli dočasné útočisko.

Fotogalériu z hraničného priechodu a obce Ubľa nájdete pod článkom.

Zuzana Čaputová na návšteve hraničného priechodu v Ubli
12
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM