Iné športy

Čakajú nás významné cyklistické preteky: Poznáme prvé info o Grand Prix Prešov

Cyklistika má počas leta svoje miesto. Aj preto o mesiac privítame medzinárodnú cyklistickú elitu na veľkých pretekoch Grand Prix Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Čakajú nás významné cyklistické preteky: Poznáme prvé info o Grand Prix Prešov
Zdroj: Rastislav Búgel

Prešovský Velodróm bude ako jediný svojho druhu na Slovensku hostiť 28. – 29. augusta 2019 významné cyklistické preteky Grand Prix Prešov 2019 s medziná­rodnou účasťou. V Prešove uvidíme Európsku dráharskú špičku a záujem je už teraz naozaj veľký. Aktuálne je prihlásených 12 krajín a svoju účasť potvrdzujú aj významní hostia z UCI (Svetovej cyklistickej federácie) a EUC (Európskej cyklistickej federácie).

Všetky bližšie informácie ešte budú upresnené neskôr. Faktom však je, že tieto preteky musia mať vyhradené miesto v kalendári každého nadšenca cyklistického športu, a to nielen v Prešove, ale na celom Slovensku.

Vlani sa v Prešove po prvýkrát v histórii cyklistiky na Slovensku konali preteky medzinárodnej cyklistickej federácie UCI. Ich strediskom bol práve prešovský Velodróm. Na cyklistických pretekoch klasifikácie C2 bojovali pretekári z ôsmich krajín o miestenky na Olympijské hry v roku 2020 v Tokiu.

A v obrazoch si pozrite to, že v centre nášho mesta vznikol Vodný bar a takto vyzerá. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Lákadlo v centre Prešova: Osviežiť sa v horúčavách môžeme vo Vodnom bare
4
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM