Krimi

Čakajú na verdikt: Pojednávanie s trojicou obvinených kvôli výbuchu plynu súd prerušil

Okresný súd v Prešove prerušil utorkové pojednávanie v súvislosti s minuloročným výbuchom plynu na Mukačevskej ulici v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Čakajú na verdikt: Pojednávanie s trojicou obvinených kvôli výbuchu plynu súd prerušil
Zdroj: TASR

Traja obvinení živnostníci boli v utorok predvedení pred súd, ktorý má rozhodnúť o žiadosti ich obhajcu o prepustenie, ako aj návrhu prokurátora o rozšírenie väzby.

Čakajú na rozhodnutie

„Výsluch bol prerušený, pokračuje sa zajtra (v stredu 4. 3., pozn. red.) o 9.00 hod. Dôvodom je, že sa čaká na rozhodnutie krajského súdu,“ povedal obhajca obvinených Vladimír Bajtoš.

Traja muži sú v súvislosti s minuloročným výbuchom plynu na Mukačevskej ulici v Prešove obvinení z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia so spôsobením smrti viacerých osôb a škody veľkého rozsahu.

Krajská prokuratúra (KP) v Prešove informovala súd, že vyšetrovateľ zmenil a sprísnil právnu kvalifikáciu z nedbanlivostného na úmyselný trestný čin. Zároveň KP požiadala súd o rozšírenie dôvodov väzby.

Troch obvinených okresný súd poslal do väzby 9. decembra 2019. Krajský súd jeho rozhodnutie 30. decembra 2019 potvrdil.

Stíhanie na slobode

V utorok popoludní bude Krajský súd v Prešove rozhodovať o ďalších dvoch obvinených v súvislosti s minuloročným výbuchom plynu v Prešove. Okresný súd rozhodol v utorok (25. 2.) o ich stíhaní na slobode.

Keďže prokurátor podal voči rozhodnutiu sťažnosť, bude sa ňou zaberať krajský súd. Dvoch obvinených polícia zadržala v piatok (21. 2.). Obvinila ich z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia so spôsobením smrti viacerých osôb a škody veľkého rozsahu.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM