Aktualizované Rôzne Správy

Čaká nás úplná uzávierka Levočskej ulice v Prešove: Tu sú dôležité info pre vodičov

Už o pár dní sa v Prešove musíme pripraviť na rozsiahle dopravné obmedzenia. Čaká nás totiž úplná uzávierka Levočskej ulice. Aké budú obchádzkové trasy?

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás úplná uzávierka Levočskej ulice v Prešove: Tu sú dôležité info pre vodičov
2
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Od piatku 5. júla 2019 do nedele 7. júla 2019 bude z dôvodu rekonštrukcie a rozširovania železničného priecestia úplne uzavretá Levočská ulica. Obmedzenia sa však podľa najnovších informácií nebudú týkať len osobných, nákladných áut a MHD, ale aj chodcov a cyklistov, teda všetkých účastníkov cestnej premávky. Vodiči môžu počas uvedených dní využívať tieto obchádzkové trasy:

Vozidlá do 3,5 tony (osobné a dodávkové automobily)

  • obojsmerne – Levočská – Remscheidská – Okružná – Požiarnická – Obrancov mieru – Levočská

Vozidlá nad 3,5 tony (nákladné vozidlá a autobusy, okrem MHD)

  • obojsmerne – Vranovská – Prešovská (Ľubotice) – Arm. gen. Svobodu – Švábska – Pražská – Pod Kalváriou – Obrancov mieru – Levočská

Vozidlá nad 3,5 tony, ktoré neodbočia na obchádzku na Vranovskej ulici alebo ich začiatok cesty bude za križovatkou Vranovská – Prešovská, môžu využiť obchádzkovú trasu: Duklianska – Sabinovská – Bajkalská – Prostějovská – Volgogradská – Levočská.

„V súvislosti s úplnou uzávierkou Levočskej ulice prosíme počas uvedených dní vodičov najmä o zvýšenú opatrnosť, trpezlivosť a ústretovosť,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Stavebné práce na križovatke ulíc Levočská – Obrancov mieru – Vlada Clementisa a výstavba nového mosta cez rieku Torysa na Levočskej ulici sa počas mesiacov júl a august 2019 dotknú aj trasovania liniek MHD v Prešove.

„V dňoch od 5. júla do 31. augusta 2019 bude preto trolejbusová doprava úplne vylúčená na Levočskej ul., ale aj na Sídlisku III a uliciach Obrancov mieru a 17. novembra. Preprava bude zabezpečená náhradnými spojmi,“ pokračovala Šitárová.

Zmena sa týka liniek MHD s označením 2, 4, 5, 7, 8 a X. Časové intervaly príchodov a odchodov si môžete pozrieť aj na webovej stránke Dopravného podniku mesta Prešov. Pri prevádzke je potrebné rátať s približne dvojminútovým meškaním.

A vo videu si pozrite aj to, ako minister dopravy informuje o diaľničnom úseku D1 Budimír – Bidovce. Kliknite si ho.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM