Ľubomír Hudačko Iné športy

Čaká nás hádzanársky bonbónik: S Prešovom bude hrať najlepší európsky tím

Fanúšikovia hádzanej sa majú na čo tešiť. Do Prešova prichádza aktuálne najlepší európsky tím. Atraktívny súboj tak prinesie skutočný bonbónik.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás hádzanársky bonbónik: S Prešovom bude hrať najlepší európsky tím
Zdroj: TASR

Už v sobotu 3. februára od 18. hodiny nás v Prešove čaká skutočný hádzanársky bonbónik. Slovenský majster a najúspešnejší klub slovenskej hádzanárskej histórie Tatran Prešov na svojej palubovke v Tatran handball aréne privíta v zápase 13. kola SEHA Gazprom League aktuálne najlepší európsky tím – macedónsky Vardar Skopje.

Úradujúci šampión Ligy majstrov a tiež nadnárodnej SEHA ligy, ktorý aj v tejto sezóne v oboch týchto prestížnych súťažiach stále nenašiel premožiteľa, mieri na Slovensko s dvojicou čerstvých majstrov Európy v drese Španielska. Arpadom Šterbikom a Joanom Canelasom, ale aj ďalšími šiestimi hráčskymi účastníkmi záverečného turnaja v drese Macedónska, Srbska i Chorvátska (vrátane najlepšieho hádzanára roka 2017 podľa EHF Luku Cindriča), ako aj španielskym trénerom Raulom Gonzalesom ako lodivodom macedónskeho národného tímu.

A to ešte najväčšia hviezda reprezentácie Čiernej hory Vuko Borozan prišiel o ME kvôli zraneniu, no na nahlásenej súpiske pre sobotňajší zápas s Tatranom sa už nachádza. Do Prešova tak prichádza skutočne hviezdna zostava a v premiérovom tohtoročnom vystúpení v nadnárodnej súťaži tak čaká Prešovčanov mimoriadne atraktívna previerka.

Pripravuje sa na ňu aj trojica českých reprezentantov v drese slovenského majstra – Jakub Hrstka, Tomáš Číp a Michal Kasal, ktorá na spomínanom európskom šampionáte dosiahla 6. miestom historický úspech českej hádzanej, a tak má s našimi najbližšími súpermi aj najčerstvejšiu skúsenosť. Výprava Vardaru má prísť do Prešova z Brestu až v piatok v noci a na zápas nastúpi bez tréningu. Príďte podporiť Šarišanov v zaujímavom prestížnom dueli.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM