Ľubomír Hudačko Rôzne

Bývalý člen skupiny Nuda Viktor Špak: Nemyslím si, že sa kapela obnoví, ale...

Prešovská hudobná formácia Nuda bodovala koncom 90. rokov a na prelome milénia skladbami ako Málo z teba mám, Tráva či Chytím ťa za ruku. Muzikanti s perspektívou už takmer desaťročie pod touto značkou nepôsobia, našli si iné cesty. O tej svojej porozprával v našom miniseriáli gitarista Viktor Špak.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý člen skupiny Nuda Viktor Špak: Nemyslím si, že sa kapela obnoví, ale...
Zdroj: Dnes24.sk

Zahral si s IMT Smile či Richardom Müllerom, no svoju kariéru spojil aj s ďalšou prešovskou skupinou – Nuda. O jej začiatkoch i konci v druhej časti miniseriálu o jednej z mála kapiel, ktoré sa po rozpade k znovuzrodeniu nedostali, porozprával jej bývalý člen Viktor Špak.

Ako si spomínate na začiatky zoskupenia?

Kapela bola založená okolo roku 1997, podujal sa na to Kamil Filka. Do kapely sme prichádzali prirodzenou cestou za účelom zábavy a muziky. Boli sme mladí a chceli sme hrať hudbu. Tak sme to skúsili. Malo to na tú dobu celkom zaujímavý úspech a bavilo nás to.

Ktorá pesnička sa vám najviac vryla do pamäte počas pôsobenia, ktorú máte najradšej?

Mám rád naše staré skladby. Vynárajú sa mi príjemné spomienky, keď si ich raz za čas pustím. A je ťažké vybrať tú, ktorá je najlepšia. No asi vypichnem skladbu Málo z teba mám, alebo veľmi mám rád aj pieseň Otrok.

Čo robíte po rokoch ako jej člen v súčasnosti?

Celý život sa venujem hudbe a snažím sa napredovať a posúvať sa ďalej. Po rozpade kapely Nuda som hral v kapele s Richardom Müllerom, potom asi 6 rokov v IMT Smile. Po odchode od Táslerovcov sme spolu s Tomim Okresom a Branislavom Gogom založili kapelu Cirkus, kde dodnes aktívne pôsobím. Medzitým som ešte 2 roky spolupracoval s Katarínou Knechtovou.

Čo považujete za najväčší úspech kapely?

Ťažko povedať, ja si myslím, že úspechom bolo hlavne to, že sme hrali koncerty a vydali sme CD, ktoré keď si teraz pustím, tak sa za neho určite nemusím hanbiť. Boli tam pekné pesničky, rád na to spomínam.

Prečo skončila činnosť skupiny?

Skupina Nuda skončila nezhodami v smerovaní kapely a naše cesty sa rozdelili.

Je vám za ňou ľúto, je prípadne možnosť jej obnovenia?

Keď mám povedať pravdu, nie je mi ľúto konkrétne za skupinou Nuda. Bolo to krásne obdobie a veľa sme sa všetci naučili. Ale tak to malo byť a každý sme sa malo posunúť niekam ďalej. Nemyslím si, že momentálne je možnosť jej obnovenia, ale možno v budúcnosti by stálo za to pouvažovať nad zorganizovaním jedného, dvoch koncertov v starej zostave. Ale to musí uplynúť ešte veľa času a možno sa to ani nikdy nestane. Nechajme sa prekvapiť.

Myslíte si, že je po skončení činnosti kapely Nuda na slovenskej scéne nuda?

Tak toto je záludná otázka. Myslím si, že na slovenskej scéne je nuda už pekne dlho a tak skoro sa to ani nezmení. No budem sa snažiť a robiť všetko pre to, aby sa to tu trošku rozprúdilo a prebrali sa ľudia k životu. Pretože vládnu nám tu prízemné povrchné formácie orientované sa na nízku úroveň poslucháča a kazia nám mládež. Prajem všetko dobré, Rock´n´roll si vás všetkých nájde. Veselé vianoce (úsmev).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM