Ľubomír Hudačko Správy

Budúcnosť Eko centra v Prešove je otázna: Prevod majetku neprešiel o jediný hlas

Chýbal jeden hlas. Malú zoologickú záhradu a zelené plochy s detským ihriskom v meste Prešov Ekopark Holá hora chcela vziať do nájmu mestská firma Technické služby mesta Prešov a revitalizovať túto plochu. Poslanci mestského zastupiteľstva v Prešove tento prevod majetku neschválili.

Budúcnosť Eko centra je teda otázna, keďže doterajší správca ABC Centrum Voľného času na jeho prevádzku nemá peniaze.

Podľa materiálu, o ktorom poslanci rokovali mala spoločnosť platiť mestu Prešov nájomné jedno euro na rok a investovať mali 30 000 eur ročne. Poslancom sa však nepozdávalo napríklad aj to, že Technické služby by mohli tento majetok ďalej prenajímať.

Na odsúhlasenie tohto prevodu majetku bola potrebná trojpätinová väčšina poslancov, čo je v prípade prešovského parlamentu 19 hlasov. Za tento bod hlasovalo 18 poslancov. Poslanci však jednohlasne schválili predaj pozemkov na stavbu diaľnice D1 Prešov západ – Prešov juh, ďalej jednohlasne schválili zámer odpredaja pozemkov v lokalite Kalvária a Borkút, kde by mal viesť juhozápadný obchvat mesta.

Cena za meter štvorcový je 67,92 eur a celkovo ide o 119 635 metrov štvorcových pozemkov. Peniaze by malo mesto podľa šéfky Finančnej komisie pri Mestskom zastupiteľstve v Prešove Svetlany Pavlovičovej použiť na opravy škôlok, na opravy ciest a chodníkov a na vyrovnanie záväzkov, ktoré má mesto najmä voči svojim firmám.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM