Správy

Budeme drkotať zubami: V Prešove sa treba pripraviť na treskúcu zimu

V okrese Prešov treba počítať s poriadnym mrazom. A to nie je všetko, pred čím nás varujú odborníci. Tu sú ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Budeme drkotať zubami: V Prešove sa treba pripraviť na treskúcu zimu
Zdroj: TASR

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali pre náš okres výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami.

„6.1. od 00:00 do 09:00 hod sa v okrese Prešov miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 až –18 °C,“ upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav vo výstrahe prvého stupňa.

Meteorológovia upozorňujú, že nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. „Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ dodávajú.

Pre náš okres však platí aj ďalšia výstraha prvého stupňa a to pre termín od 4. januára 0:00 až do 7. januára 0:00 hodiny. „V okrese Prešov sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. Výskyt snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ dvíhajú varovný prst odborníci zo SHMÚ.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM